Bastian Schweinsteiger avstängd 3 matcher

Avstängd på grund av överdrivet våld

Manchester Uniteds mittfältare Bastian Schweinsteiger har fått en matchavstängning som sträcker sig över tre matcher efter att han accepterat en anmälan för överdrivet våld av FA.

Bastian Schweinsteiger har blivit avstängd i tre matcher av det brittiska fotbollsförbundet FA, vilket innebär att han inte kommer vara tillgänglig för spel för sitt Manchester United i deras kommande tre matcher mot Bournemouth, Norwich och Stoke. Anledningen till avstängningen är för att 31 åringen i en situation med West Ham spelaren Winston Reid såg ut som han med avsikt slog sin vänstra arm rätt i försvararens hals, när de råkade samman i utkanten av West Hams straffområde. Incidenten var inte rapporterad i Mark Clattenburgs matchrapport efter matchen, men FA tog tag i saken mot Schweinsteiger, som nu har blivit fälld efter en rättegång per video, enligt den engelska tidningen The Mirror.

En utsaga från FA lyder:

– Bastian Schweinsteiger kommer att tjäna en tre match suspension med omedelbar effekt efter att han acceperat en FA anmälan för överdrivet våld vilket inte uppfångades av domarna men fångades på video. Manchester United mittfältaren var involverad i en incident med West Ham Uniteds Winston Reid i den 40:onde minuten av matchen lördagen den 5:e december 2015.

”Han vet vad han har gjort”

Den tyske landslagsmannen är alltså avstängd från de uppkommande matcherna mot Bournemouth, Norwich och Stoke efter att han accepterat anmälan. West Ham insisterade efter matchen att Schweinsteigers aktion förtjänade en avstängning.

– Det var ett rött kort. Han vet vad han har gjort – han armbågade mig i ansiktet, säger den Nya Zeeländske landslagsmannen Reid.

– Det var tydligt ett rött kort. Ett rött kort utan problem, tillägger West Hams manager Slaven Bilic.

Schweinsteigers avstängning kommer vid en dålig tid, då United redan har sitt uttåg från Champions League efter tisdagens match mot Wolfsburg att tänka på.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply