Udinese nollade Napoli på Stadio Friuli

Napoli hade chansen att ta in på ligaledaren Juventus och man satsade verkligen offensivt med Marek Hamsik, Edinson Cavani och Lorenzo Insigne som spjutspetsar framåt. Udinese i sin tur hade via vinst i kvällens möte varit sex poäng från den eftertraktade Champions League-platsen.

Båda lagen öppnade med en sprudlande offensiv med ett Napoli som skapade de allra vassaste chanserna. Redan efter fyra minuters spel fick bortalaget en jättechans när Mesto hittade Cavani med en fin boll. Cavani mötte upp bollen med pannan med träffen var inte den bästa och chansen blev till intet.

Udinese verkade vara angelägna om att prioritera försvarspelet och lät Mazzarris mannar hålla i bollen stora delar av matchen. När man väl gick till anfall var det via kontringar från Antonio Di Natale och Giovanni Pasquale, men det blev mest halvchanser som gick över eller utanför.

Men som sagt var det bortalaget som hade de absolut vassaste chanserna. Man testade med långskott från både Gökhan Inler och Valon Berhami dock var det Hamsik som skulle få matchens chans när han fick ett fint inlägg från vänsterkanten, slovaken följde upp med pannan med nicken gick rakt på målvakten Daniele Padelli. 0-0 stod sig i halvtid.

I andra halvlek var det hemmalaget som stack upp och argentinaren Roberto Pereyra fick ett jätteläge. Di Natale spelade in bollen till argentinaren som i straffområdet bombade bollen högt över målet. Efter chansen tog det inte länge innan matchbilden var den samma som i första halvlek. Ett Napoli som dominerade bollinnehavet och matchen men som inte fick utdeling på sina chanser.

Napoli kunde ha tagit tre poäng på Stadio Friuli idag om man hade haft bättre skärpa i avsluten. Nu får man bege sig hem till Neapel med 0-0 i bagaget och ett läge i ligan där man har sex poäng upp till serieledande Juventus.