bet365

Mas que un partido

bet365

I mitt tyckte så är tisdagens Clásico ett av de på förhand, minst intressanta på ett bra tag. Inte för att El Clásico inte är en bra match utan att båda lagen har väldigt mycket att bevisa. Spanska tidingen Marca skriver att matchen handlar om ”att vara eller inte vara” vilket stämmer in väldigt bra. Jag tror att det kommer att bli en ganska stängd match där inget av lagen kommer att vilja blotta sig och gå bort sig i onödan.

   Varken Real och Barca har ett övertygande resultat med sig från den första matchen i respektive dubbelmöte i Champions League och det är inga lätta uppgifter att genomföra, men inte omöjliga. Real Madrid måste få med sig ett bra resultat från Old Trafford sedan man endast fick 1-1 hemma på Santiago Bernabeu. Båda lagen känns jämna men jag måste sätta ett litet plus på Cristiano Ronaldo som är en spelare som Man United inte har, i alla fall inte i dagsläget.

   Däremot säger jag inte att Real Madrid är ett bättre lag. Jag tycker att United är ett bättre kollektiv och även om man inte har lika spektakulära spelare på alla positioner men man har ett mer sammansvetsat lag vilket kommer att ställa till det för Mourinhos mannar. I senaste ligamatchen gick det inte heller lika bra som man tänkt sig då man vilade Ronaldo, Özil och Khedira. Madridlaget hade säkerligan väntat sig en relativt enkel seger men de tre poängen satt långt inne efter att man legat under med 1-0 fram till det var dryga kvarten kvar. Då steg Kaká och Higuain fram med vars ett mål och fixade segern till Los Blancos.

  Barcelona har en ännu tyngre uppgift då man ska vända ett 0-2 underläge mot Milan på hemmaplan. Messi och hans Barcelona är inte samma lag på hemmaplan som på bortaplan men om man inte förbättrar sig sedan förra mötet så ser det mörkt ut för katalanerna. Förra ligaomgången blev heller ingen rolig sådan för Barcelona. Man tog emot Sevilla hemma på Camp Nou och Sevilla tog även ledningen genom Alberto Botia precis innan slutet av första halvlek. Nu vända i och för sig Barcelona till 2-1 genom David Villa och Messi men det hade kunnat sluta illa då Sevilla hade ett par bra chanser. Men som sagt, tur är inget man får, det är något man gör sig förtjänt av, och det gör oftast de större lagen.

  Båda lagen i tisdagens match har flera saker att bevisa. De båda tränarna har inte bevisat något speciellt under de senaste matcherna och nu gäller det verkligen att bevisa att man verkligen ska vara där man är.  Speciellt för Real Madrid som vid eventuella uttåg ur turneringarna kommer att stå för näst intill en fiaskosäsong om man inte vinner något. Ännu värre om man skulle hamna bakom stadsrivalen Atlético Madrid när la Liga är avslutad i juni.

  Lionel Messi har inte heller varit något speciellt under de senaste matcherna och fortsätter argentinaren i samma takt som de senaste matcherna så blir det svårt för Barcelona. Dock vet vi alla att ett Clásico är ett Clásico och att spelare ofta får en kick och går ut och presterar mycket bättre än väntat.

Matchens domare, Undiano Mallenco är ingen favorit för Barcelonas tillfällige tränare, Jordi Roura. Roura nämnde nämligen under presskonferensen innan matchen att man inte har något bra facit med Mallenco då domaren dömt lagets ända förlust i ligan som kom mot Real Sociedad med 3-2 på bortaplan.

 

Hypen kommer att växa under tisdagseftermiddagen då det i vilket fall som helst är en grym tillställning, både på och utanför planen och jag tror och hoppas på en bra match tillslut.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply