Miroslav Klose till 1. FC Kaiserslautern?

bet365
Miroslav Klose till 1. FC Kaiserslautern?
bet365

Den store idolen kan återvända hem

Miroslav Klose, en av de största tyska spelarna genom tiderna, kan vid 38 års ålder återvända hem till 1. FC Kaiserslautern i 2. Bundesliga efter att hans kontrakt med italienska Lazio Rom i sommar gått ut.

Miroslav Klose är bekant i Tyskland och övriga världen som en riktigt vass avslutare och den 38årige anfallaren har varit aktiv inom den professionella klubbfotbollen sedan 1998 och i landslaget sedan 2001. Även om Klose är riktigt stark även på klubbnivå är det dock i landslaget som anfallaren är mest känd. Klose har i Bundesliga representerat 1 FC. Kaiserslautern, Werder Bremen och Bayern München samt Lazio i italienska Serie A, där det också har blivit många mål under årens lopp men det är fortfarande i landslaget som anfallaren har skinit starkast, en karriär som efter VM-guldet i Brasilien 2014 tog slut med meriten som den bäste målskytten i VM:s historia med 16 mål med sig hem i bagaget.

Nu har världsmästarens kontrakt med Serie A-klubben Lazio gått ut och ingen ny klubb har ännu visat konkret intresse för anfallaren, som vid det här laget är 38 år gammal. Men det tyska mediet Sport1 rapporterar att intresse finns från Kloses gamla klubb 1. FC Kaiserslautern, där han har kommit att bli något av en idol med sina 120 Bundesligamatcher och 44 mål för klubben. FCK har själva erkänt att de tänker ge det ett försök att värva in anfallaren.

– Om Miroslav Klose vill spela i andraligan tvivlar jag på. Jag vore dock galen, om jag inte åtminstondes skulle försöka, sade VD Thomas Gries.

FC Kaiserslautern spelar för närvarande i 2. Bundesliga, andraligan i Tyskland och resultaten där har inte varit av den högpresterande sorten. Den tyska klubben tror dock att ett återvändande från husguden Klose skulle kunna göra mycket för såväl spelare som supportrar. Klose själv har en lång historia med klubben och stod själv i kurvan under sin uppväxt med en FCKtröja på sig.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply