Bayern München vill bli av med Mario Götze

Bayern München vill bli av med Mario Götze

Förhandlar fortfarande med Borussia Dortmund

Efter en längre tid av oklarheter gällande Mario Götzes framtid ser det nu ut att klarna upp och det blir en återkomst till Borussia Dortmund då Bayerns president Karl-Heinz Rummenigge vill se Götze gå.

Bayern München värvade 2013 en då 21årig och lovande Mario Götze från ärkerivalerna Borussia Dortmund. Det var många sura miner, framförallt i traditionsföreningen Dortmund, som ansåg att Götze förrådde dem. Det blev samma grej när Mats Hummels tidigare i somras förkunnade sin övergång från Dortmund till Bayern och när ryktena började om att Götze skulle kunna återvända till Dortmund. Supportrarna satte bland annat upp elaka banderoller på läktarna för att visa sitt missnöje.

Götze har dock inte lyckats med att nå så mycket på det personliga planet under de tre åren i södra Tyskland. Trots tre stycken Bundesligavinster under hans år i klubben och trots att han under dessa år enbart spelade två matcher mindre än innan i Dortmund samt till och med gjorde fem mål mer för Bayern så menar vicepresidenten Karl-Heinz Rummenigge på att ”det tyvärr inte funkade” skriver tyska SPORT1. Götze sägs inte ha lyckats prestera väl nog i de stora matcherna och inte gjort något intryck stort nog för Bayerns del.

– Man får inte glömma: han är här sedan tre år tillbaka redan. Killen är nu 24 år gammal, han måste spela på ett kontinuerligt plan. Och jag tror, att det måste han göra i en annan klubb, sade Rummenigge.

Götze ville stanna i klubben och kämpa för en plats, han skiljde sig till och med från sin agent Volker Struth som var av en annan åsikt, men Rummenigge och nye tränaren Carlo Ancelotti har försökt att göra det klart för den tyske anfallaren: ett år till i Bayern hade inte spelat någon roll. Rummenigge menade också på, i en liten käppsläng till Dortmund, att det är lättare att ta en plats i Dortmunds startelva, samt att transfern inte är en dålig affär för BVB. Det återstår att se huruvida transfern blir av men alltng talar för det.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply