Officiellt: Stuttgart förlänger med duo

Nya kontrakt till Baumgartl och Maxim

Bundesliga-klubben Stuttgart säkrar upp framtiden. Idag står det klart att både Timo Baumgartl och Alexandru Maxim har tilldelats nya kontrakt som sträcker sig till 2020 respektive 2019. 

Den tyska klubben Stuttgart har på tisdagen slutfört två viktiga steg mot att behålla spelare i truppen. Den lovande 19-åringen Timo Baumgartl och den rumänske landslagsmannen Alexandru Maxim har båda kritat på nya långsiktiga avtal med klubben, som officiellt bekräftat detta under dagen på sin hemsida.

”Jag är lycklig”

Den rumänske spelaren Alexandru Maxim som har 66 matcher i Bundesliga med tio gjorda mål sedan flytten till Stuttgart 2013, har fått sitt avtal förlängt till sommaren 2019.
— Jag är lycklig över att vi har kommit överens om en kontraktsförlängning och jag vill nu spela min roll i att VfB på nytt spelar en stor roll i Bundesliga i framtiden, säger rumänen.

”Nu vill jag utvecklas i VfB”

För den lovande 19-åringen Timo Baumgartl handlar det om ett avtal som sträcker sig ett år längre än den rumänske kollegans, nämligen till sommaren 2020. Med fem säkrade säsonger framöver för talangen, uttrycker han själv en stor lättnad.
— Jag är mycket glad över kontraktsförlängningen för jag identifierar mig verkligen med klubben. Här fick jag mina första erfarenheter som en professionell fotbollsspelare. Nu vill jag utvecklas med konsekventa framträdanden med regelbundet matchande i VfB.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply