Officiellt: Julian Green lämnar Bayern München för Stuttgart

Bayern München släpper yttermittfältaren till Stuttgart

Julian Green har varit i Bayern München till och från sedan 2010. Nu står det klart att den amerikanske landslagsmannen lämnar klubben för spel i VfB Stuttgart.

Julian Green, 21, har fostrats i Bayern Münchens ungdomsakademi och han har setts som en intressant talang med en bra teknik och snabbhet. Därför blev han erbjuden ett proffskontrakt med Bundesliga-klubben i november 2013 då han också gjorde A-lagsdebut i Champions League. Under denna tid såg han ut att gå en väldigt ljus framtid till mötes inom en av världens största klubbar, men en utlåning till Hamburg var nödvändig för att den unga talangen skulle få kontinuerlig speltid men väl där imponerade han inte.

Nu när amerikanen har återvänt till de tyska mästarna har både han och klubben insett att man bör gå skilda vägar med tanke på att utvecklingen inte riktigt tagit den fart man hade önskat. Därför står det nu klart att yttermittfältaren kommer att lämna Bayern för spel i 2. Bundesliga redan i vinter, och hans nya klubb är tabelltrean VfB Stuttgart. Green har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig fram till sommaren 2019.

– Jag kom till Bayern som ung och hade drömmar om att bli professionell där, och jag lyckades. Under de senaste tre åren har jag samlat en hel del erfarenhet och det har varit bra för mig. Jag tog min tid och försökte med allt, men mitt beslut att gå till Stuttgart var självklart för mig. Jag ser fram emot denna utmaning och att få vara en del av lagets under den andra halvan av säsongen, säger spelaren till Bayern Münchens hemsida.

bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply