Roma och Juventus gör upp om Emil Forsberg

Svenske landslagsmannen jagas av Serie A-klubbar

Emil Forsberg har gjort succé i RB Leipzig. Nu jagas den svenske yttern av flera storklubbar, däribland Roma och Juventus.

Inför förra säsongen anslöt sig Emil Forsberg till RB Leipzig från Malmö FF. Hans första år i Tyskland blev väldigt framgångsrikt när laget blev klara för spel i Bundesliga inför den här hösten och hittills har både Forsberg och hans lagkamrater gjort stor succé i den tyska högstadivisionen. På 15 matcher har Leipzig tagit hela 36 poäng i ligan vilket är lika mycket som de regerande mästarna Bayern München, och i kväll ställs man just mot Bayern i årets sista omgång där man har chansen att gå på vinteruppehåll som ligaetta vid seger.

25-åringen har varit en bidragande orsak till lagets framfart den här säsongen och han leder för tillfället assistligan framför stjärnor som Thomas Müller och Gonzalo Castro med sina 9 målgivande passningar. I landslaget har han också visat framfötterna och detta har inte gått obemärkt förbi.

Nu uppger italienska Calciomercato att två Serie A-klubben håller ögonen på den svenske landslagsmannen. Enligt sajten är det Roma och Juventus som båda är intresserade av att värva honom och klubbarna sägs vara redo att lägga bud på spelaren under vinterns transferfönster. Även Premier League-jättarna Arsenal och Liverpool har nämnts som potentiella klubbadresser för honom om han väljer att lämna den tyska klubben.

Emil Forsberg har kontrakt med RB Leipzig fram till 2021.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365