Lars Bender skadad på nytt

bet365
bet365

Kaptenen blir borta från toppmötet

Bayer Leverkusens tränare Roger Schmidt har en tuff tid just nu. Varje match är någon av hans nyckelspelare borta och han tvingas finna en ersättare, nu senast för kaptenen Lars Bender – igen.

Roger Schmidt, tränare för Bayer Leverkusen, är frustrerad. Hans nyckelspelare, den defensiva mittfältaren tillika lagkaptenen Lars Bender, är skadad på nytt. Bender hade precis kommit tillbaka från en ankelskada och gjorde ett inhopp för sitt Leverkusen mot fjärdedivisionslaget Viktoria Köln i onsdagens DFB pokal match, bara för att riva upp skadan på nytt. Nu tvingas han på nytt vila och kommer missa det viktiga mötet mot topplaget Wolfsburg.

– Han är en väldigt viktig stabilisator. Vid den offensiva andan måste vi behålla den defensiva stabiliteten, säger Roger Schmidt till den tyska tidningen Kicker.

”Nu måste alla tillföra mer”

– Lars är en otroligt viktig spelare för oss. Efter onsdagen hade han inte en trygg känsla i ankeln. Han kommer att saknas som en stabilisator som tar de viktiga tvåmannakamperna i mittfältet. Nu måste alla tillföra mer, för att  gemensamt kompensera det. Även när det var mot ett fjärdedivisionslag så fungerade det bra mot Viktoria. Denna defensiva stabilitet vill vi också visa i Wolfsburg mot ett så bra lag på den högsta nivån, fortsätter Schmidt.

Mot både AS Roma och VfB Stuttgart hade man problem med detta och det märktes tydligt att Bender saknades, speciellt eftersom han enligt Schmidt befann sig ”i en fantastisk form”. Det är fortfarande väldigt osäkert huruvida han kommer kunna delta i Champions League matchen i Rom på onsdag.

– Det vore skönt att veta att det bara är i Wolfsburg som han inte kan vara med. Men det kan vi vid denna tidpunkt inte säga. Så länge han inte är 100 procent så kommer vi inte ta några risker, det är Lars alldeles för viktig för, säger Schmidt.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365