FC Schalke 04 – vägen till åttondelsfinal i Champions League 2012/13

Vägen till åttondelsfinal – FC Schalke 04

 

Kommentar: Schalke 04 lyckades att ta sig till semifinal i Champions League säsongen 2010/2011.  På grund av dåligt spel i ligan lyckades man inte ta sig till Champions League förra säsongen, men den här säsongen var det alltså dags igen för tyskarna.

Inför den här säsongen har man blandat lyckats låna in Ibrahim Afellay. En superförstärkning för laget från Gelsenkirschen. När lottningen klargjordes i Monaco så hamnade Schalke i en ganska bra grupp. Visserligen tuffa bortmatcher mot både Arsenal och Olympiakos, men franska ligamästaren Montpellier ansågs inte vara överkomliga.

Tyskarna inledde gruppspelet mot svårspelade Olympiakos på bortaplan. Deras notoriske målskytt Klaas-Jan Huntelaar sköt segern till Schalke och man fick den perfekta starten på gruppspelet. Omgången efter fick man bara oavgjort mot Montpellier på hemmaplan, något som var en besvikelse för Die Königsblauen.

Mot Arsenal tog man en väldigt imponerande 2-0 seger på bortaplan och när gruppspelet vände i omgången efter så hämtade man upp ett 0-2 underläge på hemmaplan mot The Gunners.

Man säkrade gruppavancemang när man besegrade Olympiakos med 2-1 hemma på Veltins-Arena. I sista omgången lyckades man även säkra gruppsegern när man spelade oavgjort borta mot Montpellier samtidigt som Arsenal inte lyckades besegra Olympiakos på bortaplan.

Placering: 1
Resultat:

  • Arsenal: 2-2(h), 2-0(b)
  • Olympiakos: 1-0(h), 2-1(b)
  • Montpellier: 2-2(h), 1-1(b)

Betyg: (Skala 1-10)

  • Målvakt: 7
  • Försvar: 7
  • Mittfält: 6
  • Anfall: 6
  • Tränare: 7
  • Totalt: 33 av 50

Snyggaste målet: Ibrahim Afellay mot Arsenal:

Trolig startelva med nuvarande material (4-5-1)

Lars Unnerstall

Benedikt Höwedes
Kyriakos Papadopoulos
Joël Matip
Christian Fuchs

Lewis Holtby
Jermaine Jones
Julian Draxler
Roman Neustädter
Jefferson Farfan

Klaas-Jan Huntelaar

Utropstecknet och frågetecknet i dagens Schalke

 

Julian Draxler har charmat fotbollseuropa den här hösten i Champions League. I Tyskland har man hela tiden vetat om Draxlers potential och förmåga, men nu har även Europa fått upp ögonen för honom. Briljant spel av honom på mittfältet i Champions League och i Bundesliga har gjort att bland annat Chelsea har lämnat en intresseanmälan på den unge tysken.

Efter att ha snuvat Arsenal på gruppsegern, kommer Schalke nu att gå in i slutspelet med mer press på sig. Frågan är hur laget kommer svara på det. När man tog sig till semifinal säsongen 2010/2011 så smög man i bakgrunden, trots att man krossade Inter på bortaplan med hela 5-2. Därför ska det väldigt intressant att se hur långt laget kan gå i årets slutspel.

Nyckelspelare: Klaas-Jan Huntelaar är i särklass lagets viktigaste spelare. Med sitt fantastiska målskytte är han spelaren som bär lagets offensiv. Naturligtvis har det gett eko i övriga fotbollsvärlden och bland annat Arsenal, Tottenham och Manchester City har ryktats vara ute efter honom. Nu gäller det för Schalkes ledning att övertyga honom att stanna, annars minskar chansen att sig vidare från åttondelsfinalen drastiskt.

Förväntningar och mål Schalke bör vara nöjda ifall man tar sig förbi den första slutspelsomgången. Potentialen i laget finns för att ta sig till både kvarts och semifinal. Men då gäller det att laget höjer sig ytterligare ett snäpp från gruppspelet ifall det ska bli möjligt.

_____________________________________________________________________________________

Drömlottning: Celtic FC. Att ta sig till slutspel var en stor bragd av skottarna. Även om de bärs fram av en fanatisk publik hemma på Celtic Park så bör Schalke ändå kunna säkra ett avancemang. Man har större individuell teknisk skicklighet och, man har bredare trupp och man har helt enkelt bättre spelarmaterial än Celtic.

Mardrömslottning: Real Madrid CF. Ingen tvekan om den saken. Att Dortmund lyckades ta förstaplatsen framför spanjorerna var en stor skräll, men Real kommer trots andraplatsen att vara stora favoriter ifall de eventuellt möts i åttondelsfinalen. Bara genom att höra Cristiano Ronaldo, Mesut Özil och Karim Benzema så börjar benen att skaka.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply