Celtic FC

bet365

Vägen till åttondelsfinal – Celtic

Kommentar: Kom oväntat två i gruppen efter Barcelona och har imponerat genom hela gruppspelet. Har lagt allt fokus på Champions League verkar det som då dem endast tre poäng före Inverness, innehar förstaplatsen i tabellen. Det har dock gått bättre i CL där man gått vidare efter två vinster mot Spartak Moskva och en vinst hemma mot Barcelona. Ytterligare två tagna poäng mot Barcelona och Benfica säkrade andraplatsen i gruppen bakom vinnarna Barcelona.

Placering: 2
Resultat:

  • Benfica: 0-0(h), 1-2(b) 
  • Barcelona: 2-1(h), 1-2(b)
  • Spartak Moskva: 3-2(h), 2-1(b) 

Betyg(Skala 1-10):

  • Målvakt: 10
  • Försvar: 5
  • Mittfält: 6
  • Anfall: 6
  • Tränare: 9
  • Totalt: 36 av 50

Snyggaste målet: Gary Hooper mot Spartak Moskva:

Trolig startelva med nuvarande material (4-4-2)

Fraser Forster

Mikael Lustig
Kelvin Wilson
Efe Ambrose
Emilio Izaguirre

Charlie Mulgrew
Scott Brown
Beram Kayal
Kris Commons

Georgios Samaras
Gary Hooper

Utropstecknet och frågetecknet i dagens Celtic:

 

Burväktaren Fraser Forster har imponerat stort med sina prestationer i Champions League. Han är stor, stark, modig och har förmågan att rädda de mest omöjliga skott. Har styrt sin backlinje bra och om han skulle skada sig, eller på något sätt missa åttondelsfinalerna, skulle det innebära ett stort avbräck för Celtic och segerchansen skulle sänkas drastiskt.

 

Celtics problem har varit försvarsspelet. Den individuella kvalitén som behövs för att spela på en sådan hög nivå. Alla måste höja sitt spel minst ett snäpp för att man ska ha en realistisk chans att gå vidare från åttondelsfinalen och utan nyförvärv ser det mörkt ut. Dessutom, kan Forster forsätta med sitt spel har var visat upp hittills? Det är en huvudfaktor för att Celtic ska avancera från åttondelsfinalen.

Nyckelspelaren
Fraser Forster harvarit Celtics bästa spelare tillsammans med Wanyama. Har storspelat och räddat laget flertalet gånger i gruppspelet. Måste bibehålla sin fina form, annars får laget det mycket tufft i åttondelen. Skadar sig Forster får Celtic stora problem då backlinjen inte håller tillräckligt med kvalité för att spela på den här nivån.

Förväntningar och mål
Har inga som helst förväntningar på sig efter det sensationella avancemanget från gruppspelet och kan därför spela helt utan press. Med sina underbara fans i ryggen kan det bära hur långt som helst, bara det rätta flytet finns och att ingen nyckelspelare blir skadad. Bredden i truppen är för svag för det. Med andra ord, Celtic har inget att förlora, men allt att vinna.

_____________________________________________________________________________________

Drömlottning: Manchester United. Som vi kunde se mot Barcelona så hade Celtic en hel del tur som gick hem med alla tre poäng. Därför känns det orimligt att man skulle kunna vinna över Barcelona igen, eller ett annat bollskickligt lag, Borussia Dortmund. Däremot kan deras tuffa spelstil passa alldeles utmärkt mot Manchester United. Trots att dem också är från de brittiska öarna så kan Celtics spel ändå gynna dem med tanke på att Man U inte har lika snabbt spel som Barca och Dortmund. Då kan Celtic samla spelarna på rätt sida om bollen, och satsa på omställningar.

Mardrömslottning: Barcelona. Katalanerna lär vara rejält revanschsugna efter förlusten senast på Celtic Park och Villanova kommer mönstra starkast möjliga lag för att säkra vinst. Dessutom hade Celtic turen på sin sida i senaste matchen mot Barca och att dem ska få lika mycket tur igen mot Barca känns orimligt. Ytterligare en match med stolpe ut har inte Barcelona mot Celtic.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365