Officiellt: Thiago förlänger med Bayern München

De tyska giganterna förlänger med den spanska mittfältaren

Thiago Alcantara gjorde bara sju framträdanden för Bayern München under förra säsongen i Bundesliga. Klubben har ändå valt att förlänga spanjorens kontrakt, det bekräftar man på sin officiella hemsida.

Sommaren 2013 värvade Bayern München något oväntat Thiago Alcantara från Barcelona. Pep Guardiola, som hade Thiago under sin tid i Spanien, var ett stort fan av Thiago och tvekade inte när han pungade upp drygt 200 miljoner kronor för den då 22-åriga stora mittfältstalangen.

Första säsongen i Tyskland blev det 16 framträdanden i liga, men förra säsongen blev det sju klena matcher för Thiago. Under den nyligen påbörjade säsongen har Thiago fått chansen i bägge Bayerns matcher och gjort det bra under vinsterna. Därför förlänger 24-åringen nu med de tyska giganterna.

Förlänger sitt kontrakt med två år

Thiagos förra kontrakt gick ut juni 2017. Hans nya sträcker sig ytterligare två år och ska även innefatta en högre lön och bättre bonusar enligt tysk media. Bayern president Karl-Heinz Rummenigge passar på att kommentera förlängningen.
– Vi är nöjda över att Thiago har bestämt sig för att stanna i FC Bayern. Han är ung och en viktig spelare för klubbens framtid.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365