Officiellt: Schalke lånar från Bayern

Lånar Höjbjerg över kommande säsong

I våras gjorde Pierre Emile Höjbjerg succé på lån i Augsburg. Dansken såg inför den här säsongen ut att återigen få svårt att platsa i startelvan i sin klubb Bayern München, och nu lånas han ut till Schalke 04. – Han behöver speltid, säger Bayerns sportchef Mattias Sammer till klubbens hemsida.

Pierre Emile Höjbjerg ses av många som Danmarks nästa stjärna. 20-åringen kom till Bayern München redan för tre år sedan, men har i den tyska storklubben haft svårt att ta en plats på det stjärnspäckade mittfältet. Under sina år i Bayern har det mest blivit inhopp i A-laget, samt mer kontinuerligt spel i den tyska storklubbens andralag.

Succé i Augsburg

I vintras valde så Pep Guardiola och hans stab att låna ut den talangfulle dansken till Augsburg – ett beslut varken han eller Augsburg lär ångra. I den något mindre klubben imponerade mittfältaren och förutom att själv utvecklas var han också en stor del i att Augsburg för första gången någonsin kvalificerade sig för Europa League, bara fyra år efter att man tagit sig upp i Bundesliga för första gången.

Lånas ut igen – till Schalke 04

Trots den mycket lyckade våren ser inte Bayern München att Höjbjerg lär kunna ta någon plats i startelvan den här säsongen. Schalke 04 såg chansen att knyta till sig 20-åringen och de båda klubbarna har nu kommit överens om att dansken lånas ut till Schalke under den kommande säsongen. – Vi fortsätter tro på Höjbjerg och vi är säkra på att hans framtid är i Bayern München. Men han behöver speltid, vilket han kommer få i Schalke, säger Bayerns sportchef Mattias Sammer till klubbens officiella hemsida.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply