Bekräftar: De Bruyne klar för City

Lämnar Wolfsburg för Premier League

Kevin De Bruyne är snart bara en presentation från att vara en Manchester City-spelare. Wolfsburg och den engelska klubben ska ha kommit överens om en transfersumma på 54 miljoner pund, och igår kväll bekräftade den tyska klubbens sportchef Klaus Allofs övergången. – De Bruyne ska till City, säger Allofs enligt The Guardian.

Transfersagan om Kevin De Bruyne till Manchester City har varit en av sommarens mest utdragna. Den unge belgaren tog Tyskland med storm under den förra säsongen genom sina många assist i Bundesliga och Manchester City har länge rapporterats vara intresserade av den offensivs mittfältaren.

Trots ryktena – såg ut att stanna

De båda klubbarna har förhandlat under flera veckor, och det har rapporterats om att Manchester City skulle vara tvingade att betala 57 miljoner pund för De Bruyne – åtta miljoner pund mer än man tidigare i somras betalade för Raheem Sterling från Liverpool. För ett par veckor sedan verkade det, trots alla rykten, ändå som att 24-åringen skulle stanna i sin tyska klubb under ytterligare en säsong. – Jag, Kevin De Bruyne, kommer definitivt att spela i Wolfsburg den här säsongen, sa belgaren då enligt Wolfsburg själva.

Bekräftar: ”De Bruyne ska till City”

Under de senaste dagarna har ryktena dock intensifierats, och flera tunga mediekanaler har rapporterat att en affär bara är några dagar bort samtidigt som Wolfsburgs sportchef Klaus Allofs hintat om att en affär inte är en omöjlighet. Fredag kväll kom dessutom uppgifter från vanligtvis trovärdiga The Guardian om att samme Allofs bekräftat att Kevin De Bruyne inte längre är en Wolfsburgspelare. – Vi kommer slutföra allting antingen ikväll eller imorgon. De Bruyne ska till City, ska sportchefen ha sagt innan matchen mot Schalke 04, där De Bruyne inte deltog.

Genombrott i onsdags – kostar 54 miljoner pund

Det stora genombrottet i affären ska enligt The Guardian ha kommit i onsdags, då de båda klubbarna efter flera veckor av långdragna förhandlingar till slut ska ha kommit överens om en transfersumma på 54 miljoner pund. Skulle allting gå bra för De Bruyne i sin nya klubb kan den summan dessutom komma att stiga till 58.5 miljoner pund. Belgaren förväntas nu gå igenom sin läkarundersökning och sedan skriva på ett kontrakt med en lön på 14 miljoner pund per säsong (3,5 miljoner svenska kronor i veckan).

Värvat för 1,9 miljarder svenska kronor

Kevin De Bruyne blir Manchester Citys åttonde värvning för den här säsongen, och förväntas alltså slå den brittiska klubbens nyslagna transferrekord (Raheem Sterling från Liverpool, 44 miljoner pund exklusive bonusar på cirka fem miljoner pund). Tidigare i somras har City även värvat in bland andra Nicolas Otamendi och Fabian Delph, och i och med det senaste tillskottet beräknas klubben den här sommaren ha betalat hiskeliga 145,5 miljoner pund (1,9 miljarder svenska kronor) ,exklusive bonusar, för sina nyförvärv.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply