Officiellt: Leverkusen köper loss mittback

Bayer Leverkusen har köpt loss Kyriakos Papadopoulos från Schalke 04

Efter att ha varit utlånad från Schalke 04 till Bayer Leverkusen sedan augusti 2014 har den grekiske landslagsbacken Kyriakos Papadopoulos bestämt sig för att stanna permanent.

Lämnar Schalke efter fyra säsonger och 97 matcher

Det står nu klart att Kyriakos Papadopoulos, 23, går skilda vägar med Schalke 04 efter fyra säsonger med klubben. Den grekiske landslagsförsvararen värvades till Tyskland från grekiska Olympiakos i juni 2010 och gjorde därefter 97 framträdanden för Schalke, fördelat på 61 Bundesliga-matcher, 25 Europa-matcher, tio inhemska cupmatcher och en match i tyska supercupen. Mittbacken hittade nätet vid sju tillfällen men fick syna det gula kortet desto oftare – han ådrog sig hela 27 varningar under sin tid i Schalke.

I augusti 2014, inför den gångna säsongen, blev Papadopoulos utlånad till ligakonkurrenterna Bayer Leverkusen, som slutade tretton poäng före Schalke i Bundesliga-tabellen. Greken missade hela 23 matcher på grund av två tuffa axelskador, men när han väl var tillgänglig fick han ofta förtroendet från tränaren Roger Schmidt och sammanlagt nådde han upp i 20 matcher under säsongen. På de matcherna mäktade försvararen med fyra mål.

Trots svåra skador – skrivit på för fem år

Trots att den 23-årige mittbacken visat sig vara skadebenägen under sin tid i Leverkusen – utöver det att han missade ett helt år på grund av en knäskada i november 2012 – har klubben nu bestämt sig för att köpa loss honom på permanent basis. Papadopoulos har skrivit på ett femårskontrakt som håller honom kvar i Bayer 04 fram till den 30 juni 2020. Detta meddelar klubben på sin officiella hemsida. Hans kontrakt med Schalke 04 sträckte sig endast till samma datum 2016.

– Kyriakos Papadopoulos ser sin framtid i Leverkusen, berättar Schalkes sportchef Horst Heldt på klubbens officiella hemsida. Vi har mött hans önskningar och gett honom vårt bästa.

”Haft en fantastisk tid i Leverkusen”

Så här uttalar sig Papadopoulos själv, på Leverkusens officiella hemsida, om att övergången blivit klar:

– Jag gläder mig mycket åt att det har ordnat sig. Under den gångna säsongen har jag, trots mina båda svåra axelskador, haft en fantastisk tid i Leverkusen. Föreningen har haft ett stort förtroende för mig och ansträngt sig mycket för min skull, därför är jag tacksam.

bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply