Officiellt: Solbakken förlänger

Dansk huvudstadsjubel på lördagen – landets mest succéartade tränare förlänger med FC Köpenhamn.

Efter en ettårig sejour vardera i Wolverhampton och FC Köln, tog den nu 47-årige Ståle Solbakken på nytt över FC Köpenhamn inför den förra säsongen. Norrmannen ses som Danmarks genom tiderna mest succéartade tränare, med sina fem ligatitlar, en Royal League-titel samt sina avancemang, i 2006, 2010 och 2013, till UEFA Champions League.

På sin officiella hemsida skriver FCK  på lördagen, att Solbakken förlänger sitt kontrakt med ytterligare två år. Hans nuvarande kontrakt till 2016 förlängs alltså till 2018, för tränaren som såhär långt har varit klubbens frontman i totalt sju år.

– Jag delar en historia med FC Köpenhamn; som är en del av mig, precis som jag är en del av klubben. Det glädjer mig att jag, tillsammans med denna duktiga stab och trupp som vi har skapat dessa år, kan förlänga mitt kontrakt med denna förening, sade tränaren till Köpenhamns officiella hemsida.

Solbakken har en imponerande statistik gällande vinster under sin karriär, då strax över 50 procent har inneburit trepoängare. Som spelare lade han sin karriär på hyllan i 2001, efter sejourer i framför allt hemlandet Norge samt Danmark, men även en säsong i engelska Wimbledon.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply