Arturo Vidal lämnar Bayern München för Chelsea?

bet365

Chelsea vill värva Bundesliga-mittfältaren

Arturo Vidal sägs vilja spela i Premier League. Nu kan drömmen bli till verklighet, enligt Sky Sports förbereder Chelsea nämligen ett bud på mittfältaren.

Arturo Vidal anslöt sig till Bayern München från Juventus förra sommaren, men redan nu uppges den tyska storklubben vilja göra sig av med sin mittfältsdynamo. Rapporter i Tyskland har gjort gällande att Bundesligamästarna vill ge mer utrymme åt den unga duon bestående av Renato Sanches och Joshua Kimmich på mittfältet och därför kommer man inte kunna behålla den chilenske landslagsmannen i truppen.

Vidal har tidigare uttryckt att han en dag vill spela i Premier League, så dessa uppgifterna är kanske inte så upprörande som man kan tro. För enligt Sky Sports finns det redan en klubb i den brittiska högstaligan som är angelägna av att värva honom. Det är Chelsea som ska ha visat intresse för 29-åringens tjänster, där spelaren känner tränare Antonio Conte mycket väl sedan deras gemensamma tid i Juventus. 

Det finns dock en liten hållhake för att affären ska gå i lås. Mittfältaren kommer nämligen inte skriva på något kontrakt med Chelsea förrän i sommar och det förutsatt att man säkrat en direktplats till Champions League nästa säsong, chanserna till det ser dock ljusa ut med tanke på att man för närvarande placerar sig högst upp i ligatabellen framför Liverpool.

Arturo Vidal har kontrakt med Bayern München fram till sommaren 2020.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply