Inför fredagens matcher

Ett utlandsproffs tar plats från start i kvällens tre svenskmatcher

I kvällens tre svenskmatcher i Tyskland och Turkiet så är det bara ett utlandsproffs som tar plats i en startelva. Joseph Baffo startar för Eintracht Braunschweig i Bundesliga 2, medan skador ställer till det för Mervan Celik och Oscar Wendt i sina respektive matcher. Branimir Hrgota kan dock vara aktuell för ett inhopp.

23-årige Joseph Baffo väntas starta som en av två mittbackar i en 4-2-3-1-uppställning när Eintracht Braunschweig gästar Union Berlin i Bundesliga 2 kl. 18.30 på fredagskvällen. Braunschweig, som ligger på åttonde plats i ligan har haft en tuff period på sista tiden då klubben har fem raka matcher utan seger. Union Berlin jagar Joseph Baffos lag i tabellen och går vid vinst om Braunschweig-laget.

I kvällens andra svenskmatch tar Mervan Celiks Akhisar Belediyespor emot Caykur Rizespor i den turkiska högstaligan. Akhisar Belediyespor ligger på sjätte plats i Süper Lig och förväntas ta en seger ikväll, matchstart kl. 19.00, men 25-årige Mervan Celik är skadad och tar inte plats i kvällens matchtrupp.

I kvällens stormöte i tyska Bundesliga tar Schalke 04 emot Oscar Wendts och Branimir HrgotaBorussia Mönchengladbach. Wendt är skadad och kommer inte finnas med i kvällens lag. 23-årige Branimir Hrgota fanns inte ens med i Mönchengladbachs matchtrupp förra helgen, och klart är att han åtminstone inte kommer få plats i lagets startelva ikväll, men han kan möjligtvis vara aktuell för bänkplats och inhopp ikväll. Svensklaget ligger fyra i Bundesliga, en poäng före Schalke 04 inför kvällens möte som TV-sänds på Eurosport 2.

Helgens svenskmatcher på TV

Inför helgen så kommer många svenska utlandsproffs att spela. Ifall du är intresserade av vilka utlandsproffs som spelar under helgen så kan du se alla helgens svenskmatcher på TV.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply