Gustav Engvall är het i Bundesliga

Succén i Allsvenskan kan föra Gustav Engvall till Bundesliga

Under måndagskvällen sköt Gustav Engvall IFK Göteborg närmre det Allsvenska guldet i och med 1-2-segern mot AIK. Flera Bundesliga-klubbar var och scoutade 19-åringen och en flytt dit kan bli verklighet i vinter.

Gustav Engvall blev en av de hetaste talangerna i Sverige i samband med U17-landslagets succé i VM 2013. Anfallaren gjorde en extremt bra turnering och IFK Göteborg-talangen började göra sig ihågkommen av flera scouter från europeiska storlag, trots att han endast tillhört IFK Göteborg i ett år efter flytten från Färjestadens GoIF.

Det pratades om klubbar från Tyskland, England och Spanien men det var ännu inget konkret intresse. Intressenterna blev även fler när Engvall kammade hem priser i Allsvenskan 2014 och han rankades även som en av seriens absolut värdefullaste spelare hösten 2015. Efter hans två mål i ödesmatchen mot AIK verkar intresset ha blivit ännu mer konkret då flera Bundesliga-klubbar sägs vara sugna på svensken.

Svenskklubbar scoutar Engvall hela tiden

Enligt uppgifter till Sportbladet har klubbar som Borussia Mönchengladbach, Hamburg, Werder Bremen, Hoffenheim och Stuttgart scoutat Engvall regelbunden på Gamla Ullevi under året och flera av dem var även på plats under måndagens match på Friends Arena. Engvall själv tycker Bundesliga skulle vara en bra flytt för honom.
– Det är en liga som lockar, absolut. Med de spelarna som är där och den farten i spelet så tror jag det skulle passa mig ganska bra.

Han vet inte om han känner sig riktigt mogen för en flytt än, men han tänker ta en närmare funderare på det efter säsongen.
– Det är en svår fråga. Det beror på vem det är och hur de ser på mig. Jag tänker bara på att vinna SM-guld. Sedan tar jag allt efter säsongen, sade Engvall till Sportbladet.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply