Uppgifter: Klopp blir tränare för Real Madrid

Real Madrids nya tränare ser ut att bli Jürgen Klopp

Jürgen Klopp ser ut att ta över Real Madrid nästa säsong. Carlo Ancelotti kommer med största sannolikhet få sparken då Real Madrid går titellösa denna säsongen och ersättaren kan bli Jürgen Klopp.

Jürgen Klopp meddelade tidigare i våras att han inte kommer förlänga sitt kontrakt med Borussia Dortmund och att han lämnar klubben redan i sommar. Därefter har de flesta storklubbarna som letar efter tränare visat sitt intresse för Klopp, bland annat klubbar som Manchester City, Bayern München och Real Madrid. Nu kommer det nya uppgifter från Radio Deutschland som säger att Klopp har kommit överens med Real Madrid om ett kontrakt som ger Klopp nästan 80 miljoner kronor per säsong fram till säsongen 2017/2018.

Affären kommer inte offentliggöras före Dortmunds sista match för säsongen vilket är final i tyska cupen mot Wolfsburg. Först efter den kommer Real Madrid offentliggöra att Klopp blir deras nya tränare uppger Radio Deutschland.

Känslosam skilsmässa för Dortmund och Klopp

Det var den 15e april som Klopp meddelade att han och Dortmund skulle gå skilda vägar i sommar efter 7 års samarbete. Han har blivit kultförklarad av supportrarna då han tog Dortmund från en klubb i ekonomisk kris till en världsklubb genom att använda egna talanger, billiga värvningar som Shinji Kagawa och genom ett makalöst kontringsspel mot några av världens absolut bästa lag.

Frågan är om Klopp kan hantera Real Madrid om affären går i hamn. Han har tidigare aldrig kommit till en sådan stor klubb med all den pressen som kommer med att vara tränare för Real Madrid. Klopps enda tränaruppdrag förutom Dortmund var hans 7 år i den lilla tyska klubben Mainz.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply