Premier League-klubben ersätter med Jürgen Klopp?

Liverpool kan sparka Brendan Rodgers efter säsongen – ersätter med Jürgen Klopp?

Brendan Rodgers tränarpost i Liverpool nästa säsong är ännu inte säkrad. Tony Evans, redaktör för The Times Football, säger att han kan få lämna sin plats för Jürgen Klopp.

Brendan Rodgers anslöt till Liverpool inför säsongen 2012 och lyckades föra sitt manskap till en andraplacering i Premier League i fjol efter flera år utan titelchanser. Nordirländarens imponerande insatser ledde till en kontraktsförlängning som sträcker sig fram tills 2018 – men redan i sommar kan han tvingas lämna.

Det är Tony Evans som hävdar att klubben är missnöjda med hans resultat den här säsongen, där man för närvarande placerar sig på en femteplats i ligan, riskerar att missa Europaspel nästa säsong och dessutom åkte ur FA-cupen i helgen. En potentiell ersättare till Rodgers ser han därför i Jürgen Klopp, som nyligen sade upp sig hos Borussia Dortmund.

– Liverpool kan frestas av Jürgen Klopp. Jag skulle inte påstå att Brendan sitter säkert, sa Evans till Hawksbee and Jacobs.

Men klubbens amerikanska ägare Fenway Sports Group(FSG) har höga krav på såväl tränaren som spelarnas prestationer, och Evans menar att de kan skrämma bort tränarkandidaten.

– FSV är hänsynslösa och har en vision om hur Liverpool ska se ut. Om de skulle komma till Klopp och säga ”det är såhär det ska gå till”, tror jag inte att många högpresterande tränare skulle acceptera det.

Från den ena industristaden till den andra

Jürgen Klopp har uträttat stordåd under sin tid i Borussia Dortmund och meddelade så sent som i förra veckan att han lämnar klubben i sommar. En mycket karismatisk tränare som säkerligen skulle känna igen sig i Liverpool. Gemensamma nämnare mellan de två klubbarna är bland annat inmarschsången ”You’ll never walk alone” och de två enkla industristäderna där fotbollen är en gemenskap för stadens arbetarbefolkning. Ifall det är något som kan locka över 47-åringen till de brittiska öarna återstår att se.

Klopp har haft en tung säsong i Dortmund där man just nu placerar sig på en niondeplats i Bundesliga, en alldeles otippad placering för de svartgula inför säsongen. Redan i vintras ställde han sin plats till förfogande men stannade sedan kvar fram tills sommaren. Men någon vila ser det inte ut att bli för tysken då han redan öppnat för nya utmaningar.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365