Officiellt: Kevin-Prince Boateng återvänder till AC Milan

Ghananen återvänder till Milan

Kevin-Prince Boateng var en nyckelspelare i AC Milan innan han flyttade till tyska Schalke 04. Nu är han tillbaka i den italienska klubben, då man har registrerat den ghanske landslagsstjärnan inför nästa säsong.

Mellan åren 2010 och 2013 spelade Kevin-Prince Boateng AC Milan, där han var något av en publikfavorit. Hans flärd och arbetsmoral var något som charmade hemmapubliken i Milano, och det skadade inte att han gjorde en hel del drömmål under sin tid i klubben. Han spelade i exakt 100 tävlingsmatcher för laget under sina tre säsonger, och under dessa framträdanden gjorde han 17 mål från sin mittfältsposition.

Registrerad hos italienska fotbollsförbundet

Nu står det klart att han kommer att få chansen att bygga på denna statistik, då italienska fotbollsförbundet har meddelat att spelaren är registrerad som ny spelare för just AC Milan. Han ansluter som bosman sedan hans kontrakt med Schalke 04 bröts efter förra säsongen. Han hamnade i en dispyt med den tyska klubben, då han inte ska ha uppträtt proffesionellt nog. Han beskylldes därför för lagets svaga insatser i de inhemska tävlingarna, och därför gick parterna skilda vägar i somras.

Vandringsman i Europa

Boateng har representerat många lag över kontinenten under åren. I England spelade han för Tottenham Hotspur, även om det endast blev 14 ligamatcher. Han spelade sedan en säsong i Portsmouth, där det blev 27 matcher och 5 mål. Han hjälpte ”Pompey” till en finalplats i FA-cupen, där man föll mot Chelsea. Sedan gick han till Genoa, men redan samma sommar lämnade han klubben för Milan. Tre säsonger senare gick han till tidigare nämnda Schalke 04. I början av karriären spelade han för Hertha Berlin, och han representerade Borussia Dortmund under en sejour på lån från Tottenham.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply