Agenten: ”Amin Affane så gott som klar för AIK”

Talangens agent bekräftar avtalet

Tidigare under dagen presenterade AIK nyförvärvet Denni Avdic, men man ser inte ut att vara klara där. Nu ska man ha gjort klart med ännu en ny värvning, då Amin Affane ska vara klar för Gnaget. Förre Chelsea-talangens agent bekräftar nämligen avtalet.

Amin Affane har placerats i AIK under den senaste tiden, då Sportbladet avslöjade att han var på väg till den svenska toppklubben. Den svenske talangen har tidigare tillhört Chelsea och klubbar som WolfsburgEnergie CottbusRoda JC och Arminia Bielefeld. Nu kan 21-åringen få en chans att göra ett avtryck hemma i Sverige för första gången enligt de senaste uppgifterna.

”Så gott som klar för AIK”

Enligt spelarens agent ska nämligen övergången till AIK vara mer eller mindre slutförd, då det endast återstår vissa formaliteter innan affären går i hamn.

– Det är är så gott som klart, säger agenten Hasan Cetinkaya när han frågas om sin klients framtid.

Tidigare under dagen rapporterade Sportbladet om att Affane lämnat in en transferbegäran, något som ska ha godkänts av Arminia Bielefeld. Efter det ska förhandlingarna ha gått fort. Cetinkaya tror att hans spelare kommer att göra bra ifrån sig i AIK.

– Affane är en supertalang och han kommer att visa upp sina kvalitéer i allsvenskan. Han har spetskvalitéer som AIK kommer att ha stor nytta av i framtiden, säger Cetinkaya.

”Vi får se”

AIK:s sportchef Björn Wesström vägrar att bekräfta en övergång.

– Han tillhör en annan klubb, det är situationen. Om vi har ett intresse för en spelare som tillhör en annan klubb så betyder det att vi måste komma överens med den klubben. Gör man det så finns det möjlighet att gå vidare. Men där är vi inte nu, säger Wesström.

– Vi har tittat på honom och vi tycker att hans profil är spännande, ännu en gång utifrån vad vi har att erbjuda och vad spelaren har för egenskaper och personlighet. Sen om det blir något, det får vi se.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply