bet365

Inför: ”Barcelona är storfavoriter”

Ikväll finns det alla förutsättningar för ren underhållning

Det vankas supermöte i Champions League när tyska mästarna Bayern München med Pep Guardiola i spetsen gästar Barcelona. En match som på förhand beskrivs som den absolut hetaste den här säsongen.

Bayern München har i sedvanlig ordning kammat hem Bundesliga-titeln i god tid. Samtidigt presterar Barcelona på en nivå som man inte gjort sedan Pep Guardiolas glansdagar i klubben. Ikväll återvänder Guardiola till Camp Nous gräsmatta för första gången sedan han tog över de tyska giganterna. Klockan 20.45 är det dags för det första semifinalmötet lagen mellan i årets upplaga av Champions League.

”Inte mycket som talar för Bayern”

Året var 2013 och Jupp Heynckes Bayern München ansågs vara från en annan planet när man vid säsongens slut åkte hem med trippeln till sin hemstad. Man hade behändigt städat av Barcelona i semifinalerna med sammanlagt 7-0, och det var onekligen förkrossande för katalanerna som fick se sina dominanta år på toppen som ett minne blott. Efter matchen talades det snarare om ett fiasko för spanjorerna än en succé för tyskarna, och sedan dess har lagen inte drabbats samman. Men nu har Barca sin chans till revansch – och de allra flesta räknar med dem.

– I kvällens match är det inte mycket som talar för Bayern München, säger en anställd hos Betsson.

Och visst är förutsättningarna annorlunda idag, två år senare. Barcelona är i en hysterisk form och den glödheta anfallstrion med Lionel Messi, Luis Suarez och Neymar är inte att underskatta. I de två senaste ligaomgångarna har man dessutom vunnit med både 6-0 och 8-0 vilket givetvis påverkar självförtroendet inför kvällens drabbning. När man tog sig vidare från kvartsfinalerna mot Paris Saint-Germain gjorde man det komfortabelt med totala 5-1, ett minst sagt bra facit för Luis Enriques manskap. Man har i det stora hela en frisk och kry trupp att tillgå, enda avbräcket är mittbacken Jeremy Mathieu, som har problem med sin hälsena. Skadeläget ser desto värre ut hos kvällens motståndare.

Bayern München kommer till kvällens match med ett b-betonat lag fastän det kommer vara en stjärnspäckad elva som formeras. Man saknar spelare som bland andra David Alaba, Arjen Robben, Franck Ribéry och Holger Badstuber. Det är fortfarande frågetecken kring Robert Lewandowski, som ådrog sig hjärnskakning och näs- samt kindbensbrott i cupförlusten mot Borussia Dortmund. Men positivt nog för tyskarna så har man en bred trupp trots skadorna.

Bayern har som alltid låtit bli att dröja med ligasegern och titulerade sig som mästare redan för två omgångar sedan. Men det har onekligen varit desto svajigare i Bayern-lägret än vanligt den här säsongen. I CL:s åttondelsfinaler stötte man på Shakhtar Donetsk och i kvartsfinalerna stod Porto för motståndet. I bägge bortamatcherna hade man stora problem och fick vända på steken när man kom hem till Allianz Arena. Om man har råd med en så pass svag insats nere i Katalonien ikväll återstår att se. Men det är sedan tidigare känt att tyskarna har god disciplin och erfarenhet som heter duga vid sådana här sammanhang. Det hade trots allt inte varit första gången som man reser sig upp och tystar alla kritiker när det råder oro i Bayern.

Guardiolas återkomst i fokus

Inför matchen har Pep Guardiola varit mannen i händelsernas centrum. Han återvänder för första gången till Camp Nou som gästande tränare sedan han lämnade klubben år 2012 efter en fin framgångssaga för fotbollsromantiker. Det har talats om att ”legenden” och ”hjälten” kommer hem och mycket tyder på en rad hyllningar till den forne Barca-tränaren ikväll. Men de spanska giganternas nuvarande tränare Luis Enrique tonar ner vikten av Guardiolas återkomst.

– Denna matchen är så stor att den handlar om mer än bara Barcelona mot Guardiola, säger 44-åringen enligt fotbollskanalen.

– Vi går inte in i den här matchen för att slå Pep, utan för att slå Bayern. Det kommer bli skoj att se honom, men mina spelare vet hur viktig matchen är, det är en finalplats som står på spel, fortsätter han.

Men Enrique passar även på att hylla Guardiola för hans jobb i det tyska mästarlaget och menar på att det blir en tuff match trots deras skadebekymmer.

– Bayern har en tillräckligt stark trupp för att klara sig utan de frånvarande spelarna. Pep har tagit fantastiska saker från laget och lagt till sin egna personliga touch. Jag gillar dem, hur de är väldigt intensiva i anfallet och stabila där bak.

Trots medias upphaussade intresse inför själva återkomsten finns det mycket mer som står på spel för Guardiola. Under sina två säsonger i Tyskland har han hittills ”bara” hunnit med att vinna två ligatitlar och en cuptitel, ingen jättemerit med tanke på vilken trupp som han har haft till sitt förfogande. När han förra månaden fick klubbens legendariska läkarteam till att säga upp sig var det sista droppen för många Bayrare. I tyska medier kunde man läsa om supportrarnas upprördhet gentemot stjärntränaren. Om man inte skulle gå hela vägen resultatmässigt den här säsongen kan han därför få lämna i sommar, därför är kvällens drabbning extra viktig för spanjoren.

Preliminära laguppställningar

Barcelona(4-3-3): Ter Stegen, Dani Alves, Pique, Mascherano, Jordi Alba – Busquets, Rakitic, Iniesta – Messi, Suarez, Neymar.

Bayern München(4-2-3-1): Neuer, Rafinha, Boateng, Benatia, Bernat – Xabi Alonso, Schweinsteiger – Lahm, Thiago, Müller – Lewandowski.

 

 

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply