Borussia Dortmund sätter press på Ilkay Gündogan

Dortmund vill ha ett besked från mittfältsstjärnan

Ilkay Gündogan har ännu inte fattat något beslut gällande sin framtid. Nu vill Borussia Dortmund ha ett besked från playmakern, som ryktas till Manchester City.

Ilkay Gündogan anslöt sig till Borussia Dortmund säsongen 2011 och har varit en tongivande spelare i laget sedan dess. Dessvärre har han präglats med skador en del och kunde bland annat inte vara med när Tyskland tog VM-guld 2014. Nu står det klart att mittfältaren missar ännu en titelchans med landslaget, en knäskada stoppar honom från att delta i sommarens EM-slutspel och han kommer inte vara tillbaka i spel förrän i höst.

Manchester City vill värva mittfältskreatören

Trots 25-åringens skadebenägenhet har han under en längre tid varit en av Europas mest eftertraktade spelare. Rykten har gjort gällande att Gündogan vill till Manchester City, där Pep Guardiola står klar som ny huvudtränare. Tyskens kontrakt med Dortmund sträcker sig ytterligare en säsong, men Bundesliga-klubben vill ha ett besked inom den närmsta framtiden.

– Det finns två alternativ. Antingen stannar han och binder sig långsiktigt till klubben eller så lämnar han, säger vd:n Hans-Joachim Watzke till Ruhr Nachrichten.

Respekterar Hummels beslut

Igår skrev Mats Hummels på ett femårskontrakt med Bayern München, något som rört upp många känslor bland Dortmund-fansen. Men Watzke förklarar att man respekterar lagkaptenens beslut.

– Det finns ingen anledning för bitterhet, vi respekterar hans beslut, även om det är väldigt olyckligt.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply