Liverpool ger sig in i jakten på Ousmane Dembélé

Liverpool snuvar Borussia Dortmund på jättetalang?

Borussia Dortmund har länge sett ut att underteckna Ousmane Dembélé från Rennes. Men nu uppges Liverpool ha gett sig in i jakten på spelaren.

Ousmane Dembélé är en av fotbollsvärldens mest eftertraktade talanger just nu. 18-åringen har gjort stor succé i Ligue 1 den här säsongen med Rennes där han stått för 12 mål. Han blev den yngste spelaren någonsin att göra mer än tio mål i den franska högstadivisionen och röstades dessutom fram till den bäste unge spelaren i år. Igår avslöjade anfallaren att han gör sin sista match för Rennes i helgen men att han ännu inte vet vilken klubb som blir hans nästa.

Ryktats vara överens med Dortmund

Fransmannen har sedan länge sett ut att skriva på för Borussia Dortmund. Tidigare i våras var han på besök i den tyska staden tillsammans med sin mor och agent för att diskutera med Bundesliga-klubben, det var därför bara en tidsfråga innan spelaren skulle presenterats av Dortmund men någon bekräftelse kom aldrig av oförklarliga anledningar. Även Bayern München, Barcelona, Chelsea och Leicester City har visat intresse för hans tjänster, men en flytt till det sistnämnda alternativet utesluter han.

– Jag pratade med Claudio Ranieri (Leicesters tränare) i telefon. Jag blev förvånad när han hörde av sig, men jag sa till honom att jag inte tänker gå till Leicester, sa Dembélé tidigare i veckan till Ouest-France.

Liverpool utmanar storklubbarna

Nu skriver The Guardian att en annan Premier League-klubb gett sig in i jakten på superlöftets signatur. Det handlar om Liverpool, som ska vara redo att lägga ett bud värt 28 miljoner pund. Jürgen Klopp utmanar alltså sin gamla klubb Dortmund, och har redan varit i kontakt med spelaren enligt källan. Till Sky Sports kommenterar han sommarens transferplaner, men nämner inga specifika namn.

– Självklart behöver vi spelare. Vi kommer försöka hitta spelare som kommer ge oss möjligheten att bli bättre. Om de är bättre så bra, men om de är på samma nivå skulle det också vara väldigt bra, säger tysken.

Ikväll ställs Liverpool mot Chelsea hemma på Anfield. Man jagar en plats till UEFA Europa League nästa säsong då man inte är garanterad Europaspel ifall man inte vinner finalen mot Sevilla senare den här månaden.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply