Beckenbauer till attack mot Götze

Mario Götze är en hårt kritiserad man i Bayern München

För två säsonger sedan anslöt Mario Götze sig till Bayern München. Men tiden hos de tyska giganterna har inte blivit som man hade tänkt sig. Nu går klubbens hederspresident till attack mot den unge mittfältsstjärnan.

För två år sedan gjorde Mario Götze den mycket omtalade övergången från Borussia Dortmund till ärkerivalen Bayern München. Då spåddes han en lysande framtid i sin nya klubb men det blev inte en lika lyckad flytt som man hade önskat. Under sina två säsonger i München har hans plats i Pep Guardiolas startelva aldrig varit självklar.

Nu går klubbens hederspresident Franz Beckenbauer till attack mot 22-åringen, och menar att Götze beter sig som ett barn.

– Han uppträder och rör sig på planen som en ungdomsspelare. Han bara slutar röra sig när han förlorar en duell. Det är ett barns beteende, säger han till Sky och fortsätter:

– Det här beteendet passar inte in i Bayern. Det är dags för honom att växa upp. I Dortmund visade han vad han kan göra och vi vet att han är en fantastisk talang. Men det saknas fortfarande något.

Kopplas ihop med en återvändo till Dortmund

I förra veckan rapporterade flera tyska medier om att den tyske landslagsmannen, som avgjorde sommarens VM, var på väg tillbaka till Borussia Dortmund. Likt Nuri Sahin och Shinji Kagawa, har det visat sig att gräset inte alltid är grönare på andra sidan när man lämnar de svartgula.

Det är dock högst osannolikt att Dortmundfansen skulle vilja ha tillbaka Götze efter hans ”svek” gentemot klubben. Dessutom var sportchefen Michael Zorc snabbt ute med att dementera ryktena som placerar honom i klubben. Vad man kan konstatera är att Mario Götzes framtid förblir oviss.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply