Arsenal-spelaren: ”Jag ska till Roma”

Den kritiserade målvakten ser ut att vara klar för Roma. Enligt honom själv ska han till den italienska huvudstadsklubben idag.

Woiciech Szczesny har varit kritiserad under ett flertal gånger under den gångna säsongen. Han visade prov på dålig form som ledde till att David Ospina petade polacken, samtidigt som han har varit kontroversiell utanför planen. Efter en match mot Southampton hittades han rökandes i duschen, något som Arsène Wenger inte uppskattade. Sedan ska han ha fångats på bild när han andas in lustgas, en i England laglig men i Wengers ögon inte acceptabel substans att inta.

Det blir inte lättare för Szczesny att ta sig tillbaka till startelvan, då London-klubben har lyckats ro hem pretsigeförvärvet Petr Cech från Chelsea som lär ha en cementerad startplats mellan Arsenals stolpar.

Klar för Roma? I alla fall enligt spelaren själv

Då har han placerats i Roma, och flera italienska och engelska medier menar att han kommer att ansluta till den italienska toppklubben på ett lån under nästa säsongen. Därefter ska italienarna ha en köpoption på omkring fem miljoner euro.

Under gårdagskvällen medgav Szczesny själv att han är på väg till den italienska huvudstadsklubben idag.

— God kväll Giallorossi. Jag är väldigt glad, för jag ska till Roma i morgon. Jag kommer se er snart, säger han i en video på sitt Instagram-konto.

Ny tredjemålvakt redan på plats

Arsenal ska, enligt engelska medier, ha förtroende för Emiliano Martinez som har fått stå under två av fyra försäsongsmatcher såhär långt för engelsmännen. Argentinaren imponerade hos Rotherham United på lån under den andra halvan av säsongen. Dessförinnan hade han gjort det bra i Arsenal-tröjan under de fem matcher han fick spela från start, då både Szczesny och David Ospina var skadade. Han höll nollan i tre av dessa matcher, bland annat i en 2-0-vinst mot Borussia Dortmund.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365