Tyskland ångar på – körde över Kazakstan

Kazakstan fick på nytt det väldigt svårt mot det tyska landslaget. För på tisdagskvällen visade den tyska maskinen att man med största säkerhet kommer att ta direktplatsen till VM i Brasilien nästa år.

Efter 27 minuters spel tog man ledningen hemma i Berlin, när Marco Reus ryckte sig loss och från en central position utanför straffområdet avlossade ett avslut, som letade sig in till 1-0. Fyra minuter senare var det dags igen för Tyskland, när Lahm med en fin soloprestation tog sig ner till kortlinjen och spelade bollen snett bakåt till Mario Götze, som enkelt skickade in bollen till 2-0.

Och det blev även ett tredje mål för hemalaget i den första halvleken, när Mesut Özil hittade in med en fin passning till Ilkay Gündogan som skickade in bollen i nät.

Visserligen reducerade Kazakstan i inledningen acv den andra halvleken, efter en gigantiskt misstag av målvakten Manuel Nauer som gjorde bort sig med bollen vid fötterna. Gästernas Heinrich Schmidtgal snodde åt sig bollen också skickade in reduceringen i nät. Det blev dock betydelselöst och istället punkterade Marco Reus matchen i slutskedet av matchen med sitt andra mål för kvällen, till slutrsultatet 4-1.