Tyska klubben lägger bud på Ekdal

Cagliaris sportchef bekräftar att klubben tagit emot bud angående Albin Ekdal

Efter att Cagliari missat nytt kontrakt i Serie A ser det allt mer ut som att vår svenska landslagsman Albin Ekdal närmar sig en flytt från den italienska klubben. Tidigare har det sett ut som att 25-årige Ekdal kommer att stanna i Italien, nu kommer dock uppgifter om att tyska Hamburg blandat sig i striden med ett bud på svensken. 

Albin Ekdals Cagliari åkte under gårdagen (söndag) ur Serie A efter 0-1 förlusten mot Palermo. Däremot ser det inte ut att bli någon Serie B-fotboll för den svenska landslagsstjärnan nästa säsong. Ekdal har sedan tidigare ådragit sig ett stort intresse från flera klubbar, främst i Italien men även över övriga Europa. För en vecka sedan kunde Silly Season Sverige rapportera att 25-åringen närmade sig en övergång till den italienska storklubben Lazio.

Läs artikeln: Ekdal allt närmare Lazio 

Bekräftar att bud kommit in

Nu kommer dock nya uppgifter som säger att det istället kan bli en flytt till Bundesliga för svensken. Enligt Sky Sports-journalisten Gianluca Di-Marzio ska tyska Hamburg nu gett sig in i jakten med ett bud på Ekdal, något som bekräftas av Cagliaris sportchef.

– Jag kan bekräfta att vi tagit emot bud på två spelare, Godsfred Donsah och Albin Ekdal, säger sportchefen Francesco Marroccu.

Spelat alla Bundesliga-säsonger

En övergång till den tyska klubben kan dock ses som omöjlig om Hamburg skulle åka ur Bundesliga, då de inför den sista omgången placerar sig som nästjumbo och är tvingade att vinna mot Schalke för att lyckas stanna kvar i den tyska högstaligan. Hamburg är faktiskt det enda lag som spelat alla säsonger i Bundesliga efter starten 1963. Ett historiskt rekord som alltså kan falla efter ödesmatchen mot Schalke nästa lördag, den 23:e Maj.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365