Uppgifter: Bendtner lämnar Wolfsburg

Nicklas Bendtner kan lämna Wolfsburg efter bara en säsong

Den danske anfallaren Nicklas Bendtner flyttade förra sommaren från Arsenal för att söka nya utmaningar. Valet föll på tyska Wolfsburg. Där har det under säsongen gått trögt för dansken och nu kommer uppgifter till danska tabloiden Ekstrabladet att den danske ”Lord-Bendtner” kan lämna klubben efter bara en säsong. 

Nicklas Bendtner kan vara på väg mot ett nytt klubbbyte igen, det rapporterar danska Ekstrabladet. Tabloiden skriver att dansken inte har någon framtid i den tyska klubben, trots att han förra sommaren skrev på ett treårskontrakt med den tyska ligatvåan. Enligt tidningen ska Bendtner nu vara färdig med Wolfsburg.

Redan gjort klart med ersättare

Däremot finns det ännu inga officiella uttalanden från varken klubben eller spelaren, men med största sannolikhet blir det officiellt efter Wolfsburgs sista match, cupfinalen mot Borussia Dortmund, som spelas den 30:e Maj. Wolfsburgs tränare Dieter Hecking och ordförande Klaus Allofs vill ha lugn och ro i truppen tills säsongen är färdigspelad, då det ska hållas möten med de spelarnas agenter, vars framtid inte är i Wolfsburg.

Bendtner har de två senaste matcherna blivit petad ut truppen till förmån för kinesiske anfallaren Xizhe Zhang, vilket gjort att den 27-årige dansken nu insett att han inte tillhör klubbens planer under nästa säsong. Dessutom har den tyska klubben redan gjort klart med den tyske landslagsanfallaren Max Kruse som kommer att ansluta från Borussia Mönchengladbach.

Kan återvända hem

Wolfsburg ska däremot inte vara så sugna på att släppa Bendtner gratis utan man förväntar sig att få pengar för en övergång, efter att man plockat in honom från Arsenal på en fri transfer. Däremot inser den tyska klubben att man inte kommer få någon jättesumma för dansken, efter att han haft vad tyskarna kallar en ”scheisse-säsong” skriver Ekstrabladet.

Var Bendtner ska ta vägen till nästa säsong är ännu oklart. Den danska storklubben FC Köpenhamn har de senaste månaderna visat intresse för den danske landslagsmannen men Ekstrabladet skriver att det är högst osannolikt att Bendtner, 27 år gammal, i sina bästa fotbolls-år redan nu ska vända hem till Danmark. Men det har skett underligare övergångar genom åren.

Bendtner har under säsongen gjort fem mål på arton framträdanden i Wolfsburg-tröjan. Nu återstår att se vart ”Lorden” spelar sin fotboll nästa säsong.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply