TV: Adrián avgjorde för Atlético

På förhand ansåg många Atléticosupportrar att mötet med Celta Vigo skulle bli en lätt match. De rödvita började bra och hade inledningsvis två väldigt bra chanser där både Diego Costa och Koke hade vars en chans. Den sistnämnde hade den bästa chansen då han blev frispelad av Costa och placerade bollen till vänster om målvakten men bollen tog i insidan av stolpen.

allt eftersom att matchen gick började Celta att täppa till ännu mer och Atléticospelarna gick ut i pausvila ganska irriterade då man inte hade fått bollen i nät under de första 45 minuterna. I andra halvlek gick Madridlaget ut för att försöka få in bollen bakom Celtas målvakt Javi Varras. Varras som var väldigt stabil och höll Celta kvar i matchen.

Hemmalagets mål skulle komma och det av en inhoppare. Diego Costa byttes ut och Adrián fick äntra banan. Med 13 minuter kvar av matchen får spelaren bollen utanför straffområdet. Han försöker med en djupledspassning till Juanfran på högerkanten men bollen blockeras av Celtaförsvararen. Bollen kom istället tillbaka till Adrián som inte tvekade en sekund och drog till med vänsterfoten, rakt upp i det vänstra krysset. Målet var Adriáns blott andra ligamål och detta kom efter ett skott med fel fot.

Matchen slutade 1-0 till Atlético de Madrid som kommer att gå in i juluppehållet som ligatvåa.