Tre poäng för PSG i Zlatans comeback

Zlatan Ibrahimovic har varit skadad en bra tid innan han skulle göra comeback från start för sitt Paris Saint-Germain idag. Man skulle åka och gästa Lille, ett Lille som har haft ett av Europas tätaste och bästa försvar i år. Det hade dock PSG inga problem att lirka upp när man vann med 1-3 efter ett tidigt rött kort för Marvin Martin i Lille.

Det var i den 35e minuten som Martin satsade våldsamt mot Yohan Cabaye. Domaren tog först upp det gula kortet men efter ett tag ångrade han sig och visade istället det röda kortet. Skadan på Cabaye var vid första blick så allvarlig att VM kan vara i fara.

Bara fyra minuter senare tog PSG ledningen. Lucas Moura sköt och Vincent Eneyama räddade men på returen dök Marquinhos upp och slog bollen i öppen kasse. Tvåan kom tjugo minuter in i andra halvlek. Javier Pastore serverade Lucas som kallt placerade in 0-2.

PSGs tredje och sista mål kom i den 82a minuten. Lucas spelade en fin genomskärare till löpande Blaise Matuidi och han gjorde inga misstag när han lade in 0-3. Lille tröstmålade i 90e minuten när Marco Verratti drällde med bollen så att Jonathan Delaplace kunde stjäla bollen och göra mål, men det påverkade inte poängfördelningen i matchen.

Zlatan fick spela hela matchen i sin comeback från start och han var inblandad i tredjemålet då han hoppade över Lucas genomskärare till Matuidi.