Rött kort förstörde för Lyon

Det var en betydelselös match som spelades i Lyon mellan hemmalaget Lyon och Lorient. Hemmalaget låg på femteplats inför säsongens sista hemmamatch med hela åtta poäng upp till St Etienne ovanför dem. Lorient låg även i ingemansland på en tiondeplats efter en lyckad säsong av Christian Gourcuffs lag. Man lyckades även skrälla på Stade Gerland när man vann med 0-1.

Matchen sattes i stor fara för Lyon tidigt. Mouhamadou Dabo drog på sig ett rött kort efter en våldsam satsning redan efter 13 spelade minuter. Trots det styrde Lyon stora delar av matchen och skapade sina chanser. Men Lorients unga defensiva mittfältade Cheick Doukoure skulle göra matchens enda mål åtta minuter in efter halvtidsvilan.

Avslutningen innehöll mycket tråkiga scener när hemmalagets Jordan Ferri och bortalagets Kevin Monnet-Paquet brakade ihop och båda visades ut.