Tottenham tog andra raka

Hemma på White Hart Lane kunde Tottenham Hotspurs plocka säsongens fjärde seger när Aston Villa kom på besök. Efter en mållös och relativt söming första halvlek, skulle Caulker och Lennon i den andra sätta hemmalagets två mål.

Tillställningen i den engelska huvudstaden var, i den första halvleken, en sömning sådan. Inget av lagen skapade några större farligheter och det vitklädda hemmalaget var det mer spelförande. Efter 45 spelade minuter stod det 0-0 på White Hart Lane, något som skulle förändras i den andra.

Gästande Aston Villa fick ett vasst läge när Gabriel Agbonla hittade fram till Marc Albrighton vars skott dock gick rakt på Hugo Lloris i Spurs-målet.

Hemmalaget skulle efter en tung press mot Villa-försvaret också öppna målskyttet. Efter en tilltrasslad situation i straffområdet, dunkade Steven Caulker in 1-0 bakom Bradley Guzan. Knappt tio minuter senare skulle Tottenham utöka ledningen, när Aaron Lennon bröt sig in i straffområdet och skickade in bollen via den bortre stolpen.

Gästerna från Birmingham skapade aldrig några farliga lägen i sin slutforcering och fick se sig besegrade med siffrorna 2-0 i den engelska huvudstaden. Därmed går Tottenham upp på en tillfällig fjärdeplats i ligatabellen, medan Aston Villa, som åkte på sin fjärde förlust för säsongen, ligger på plats 16 efter sju spelade omgångar.