Granada tog hem tre poäng på Iberostar Stadium

Inför matchen behövde Mallorca en poäng för att peta ner Real Betis från Champions League-plasten medan Granada behövde en poäng för att fly från nedflyttningsplatsen.

Hemmalaget tog i första halvleken kontroll över en relativt tempofattig match. Man försökte  utnyttja sin nummer tio på topp i anfallet, israeliten Hamed som försökte med skott flera gånger om. Granada satsade på kontringsspel men deras försök avbröts ofta redan i uppspelsfasen. Första halvleken slutade 0-0.

Den andra halvleken skulle bli betydligt mer händelserik. Den utlånade Udinese-spelaren, Torje, blev frispelad från mittplan efter en delikat djupledspassning. Rumänen sprang för kung och fosterland fram tills att Mallorca-försvaren Nisue fällt honom just innan straffområdet, och blivit utvisad. Märkligt nog så såg inte domaren det reprisbilderna visade, och dömde därmed straff istället för frispark. Granada-spelarna klagade inte och El-Arabi fick ansvaret från elva meter. Marockanen kunde kyligt sätta ditt 0-1 från straffpunkten.

Minuten efter 0-1-målet fick Mallorca en livlina. Granada-mittfältaren Brahimi blev utvisad efter att han fick sitt andra gula kort då han gått in alldeles för hårt i en närkamp.

Men utvisningen satte inte stopp för Granada. Efter att man snabbt kontrat kunde El-Arabi spela fram Torje med ett fint inlägg som målskytten lugnt tog ner och satte på halvvolley. Med bara en kvart kvar att spela såg det ut att vara kört för Mallorca.

Mallorca försökte desperat att hitta ett reduceringsmål i slutet av matchen, och det fick man också. Hamed nickade in ett fantastiskt mål efter ett inlägg från halvplan. Mer än det blev det dock inte och Granada gick segrande ut matchen med 1-2.