Tottenham segrade i London-derbyt

Queens Park Rangers får vänta på sin första trepoängare för säsongen. Borta på White Hart Lane, började man matchen bäst och tog också ledningen via Bobby Zamora efter en halvtimme. Men efter indivuduellt slarv, skulle hemmalaget kvittera och vände på bara några sekunder i den andra halvleken.

Redan efter fyra minuter var QPR framme och skapade en vass möjlighet på en hörna. Den 41-årige målvakten, Brad Friedel, bjöd på en formidabel räddning när Ryan Nelsen fick till en farlig nick.

Efter 30 minuter skulle första bollen hamna i nät. Jermaine Defoe var dock klart offside när han fick bollen och något godkänt mål blev det inte.

Men bara tre minuter senare, skulle matchens första, godkända, mål komma. Gästande QPR, som varit det klart bättre laget i den första halvleken, kunde ta ledningen via Bobby Zamora i den 33:e minuten. Alejandro Faurlin hittade elegant fram till Zamora, som i misstänkt offsideposition, kunde lobba bollen över Brad Friedel i Tottenham-målet.

Queens Park Rangers fortsatte att föra spelet och visade varför man ville ta sin första seger för säsongen. Men trots ett par heta skott mot Friedel i Tottenhan-målet, skulle man inte få in något mer mål efter de första 45 minuterna.

De rödklädda fortsatte att vara det hungrigare laget när man klev in i den andra halvleken. Men lite från ingenstans, skulle Spurs vända på steken på bara ett par minuter.

I den 60:e minuten styrde olyckligtvis Alejandro Faurlin in bollen i eget mål efter en hörna och kvitterade därmed tillställningen på White Hart Lane. Faurlin vände ryggen mot bollen från bara en meters håll och styrde in den bakom en helt ställd Julio Cesar.

Knappa minuten senare var det dags igen. Efter att Esteban Granero sjabblat till det vid offensivt straffområde, kunde Tottenham, med den kvicke Gareth Bale i spetsen, kontra med flera man mot QPR:s splittrade backlinje. Bales kanonskott dock i ribban, men nådde fram till en helt ren Jermain Defoe, som dunkade in 2-1 till hemmafansens stora glädje.

Tottenham hade alltså vänt en match, där Queens Park Rangers såg ut att kontrollera sin 1-0-ledning väl. Men ett självmål och ett slarvit ingripande, fick hemmalaget Tottenham att vända på tillställningen och sätta sig i förarsätet.

Hemmalaget tände till och genom Bale var man nära att utöka sin ledning. Julio Cesar i QPR-målet bjöd dock på en fin reflex-räddning. Queens Park Rangers, som hade varit det klart bättre laget, var nu i ett underläge när ett pånyttänt Tottenham jagade en utökning.

Gästerna fick ett fint läge genom målskyttet Zamora, men 31-årigen drällde med bollen och fick inte iväg sitt avslut.

Gareth Bale bjöd på ett par fina soloräder när de vitklädda Tottenham-spelarna skapade kontringar. Yttermittfältaren var ständigt framme och nära på att utöka Spurs ledning, mot ett långsamt och segt QPR-försvar.

Men hemmalaget höll undan och kunde vinna London-derbyt med 2-1. Efter en vändning och en pigg andra halvlek, kunde man plocka hem alla tre poäng mot ett, förtillfället, vinstlöst Queens Park Rangers. Tottenham går upp på en åttonde plats, medan QPR blir kvar i botten, när man efter fem omgångar har två poäng.