Mittbackarna i huvudrollerna på Etihad Stadium

Stormatch under söndagskvällen på Etihad Stadium i Manchester där två CL-klubbar möttes. Manchester City åkte på tung käftsmäll i Madrid där man ledde med 1-2 mot Real Madrid i 85:e minuten men förlorade med 3-2 medans Arsenal tog en stabil seger i Frankrike mot de franska mästarna Montpellier med 1-2.

Det var just laget med de positiva känslorna som startade dagens match bäst och tog tag i taktpinnen. Arsenal låg rätt i positioner, spelade fin fotboll och kom fram till flera målchanser under den första halvleken. Men ettArsenals problem man haft i vissa stunder är att man inte lyckas utnyttja sitt spel till mål, Gervinho fick ett friläge men den bedrövliga första touchen gjorde att Joe Hart i Citymålet kunde göra en säker utrusning och avvärja målchansen, även Kieran Gibbs hade fick ett bra läge då han valde att passa istället då han givetvis inte är van vid den situationen som vänsterback.

Trots Arsenals spelövertag visade City mästertakter i den första halvleken då man inte riktigt får igång sitt spel men ändå skapar vissa målchanser och gör dessutom 1-0 när David Silva slog in bollen till mittbacken Joleon Lescott som nickade in 1-0 för hemmalaget, orättvist sett till hur spelet och chanserna sett ut. Men att Man City tar ledningen visar att ett mästarlag måste kunna ta ledningen i matcher och vinna matcher fast man inte spelar bra. 1-0 var resultatet i halvtid på Etihad Stadium.

Hemmalaget inledde andra halvlek som ett nytt lag och tog tag i spelet då man säkerligen fått sig en liten utskällning i pausen trots ledningsmålet då ledningen i första halvlek inte var riktigt välförtjänt. Man City skapade de vassaste chanserna i inledningen av andra halvleken och Sergio Aguëro var ett ständigt orosmoment för Arsenalförsvaret då han var osynlig i den första halvleken. Men nu var argentinaren inblandad i de flesta anfall som City skapade.

Arsenal var inte att känna igen i den andra halvleken då man inte fick igång samma passningsspel som i den första halvleken, även om man var mestadels tillbakapressat så lyckades man stundtals sticka upp i vassa anfall mot Cityförsvaret. Ett sådant tillfälle var i den 82:e minuten när Santi Cazorla avlossade bössan och Joe Hart fick göra en svettig räddning på spanjorens fina avslut. På den efterföljande hörnan fick Cazorla in bollen i boxen där 1-0 målskytten Joleon Lescott inte lyckades rensa bort bollen ordentligt och Laurent Koscielny kunde trycka upp kvitteringen för bortalaget som på något sätt var värda en kvitteringen sett över det stora hela den här matchen.

Men kvitteringen höll på att bli kortvarig då Vincent Kompany tog emot bollen på bröstet och slog till en med en mycket akrobatisk cykelspark som Arsenalmålvakten Vito Mannone fick göra en bra räddning på, men han släppte en retur som den färska målskytten Laurent Koscielny rensa till Sergio Aguëro som blev helt friställd och blev överrumplad av situationen och fick till ett stressat avslut utanför den bortre stolpen. Manchester City var givetvis inte nöjda med resultatet då man förväntat sig en seger på hemmaplan mot Arsenal på förhand och därmed tryckte man på extra mycket framåt efter kvtteringen.

Strax innan övertiden fick Gervinho en fin chans när han fick bollen precis utanför straffområdet, fick till ett stenhårt skott som däremot gick högt över mål. Flera bra chanser för båda lagen under de avslutade tio minuterma av matchen. Slutresultatet blev 1-1 och får klassas som rättvist då lagen hade varsinn halvlek och mittbackarna stod som huvudrollsinnehavare.