Torino missar Europa – efter straffmiss i slutminuten

Sjätteplacerade Torino behövde tre poäng i den svåra bortamatchen mot Fiorentina för att vara säkra på Europa League-spel till hösten.

Den första halvleken blev mållös. I den 56:e minuten skulle dock Fiorentina ta ledningen efter att man tilldelats en straff. Giuseppe Rossi satte kyligt den efterföljande straffen. I och med att de båda konkurrenterna om Europa-platsen, Milan och Parma, båda hade ledningen i sina respektive matcher var Torino under rejäl press.

Man skulle dock resa sig. I den 67:e mintuen gav Larrondo Torino hopp med sitt 1-1-mål efter ett fantastiskt förarbete av Cerci som serverat argentinaren öppet mål. 12 minuter senare så talade mycket för att det var över för Torino när Fiorentina kontrade in 2-1. Cuadrado serverade Rebic som tryckte upp bollen i nättaket.

Turin-klubben vägrade dock ge sig. 5 minuter senare utjämnade man återigen. Den här gången efter en mycket bra slagen frispark av Kurtic. I den 94:e minuten fick Cerci en jättechans att skjuta Torino till Europa sedan man tilldelats en straff. Men italienaren missade den efterföljande straffen och han var otröstlig efteråt.

I och med resultatet tar Parma sjätteplatsen och spel i Europa League.