Topp 5: Rikaste klubbarna i Premier League

Rikaste fotbollsklubbarna i Premier League

De rikaste fotbollsklubbarna i Premier League

Vilka är de rikaste klubbarna i Premier League? Premier League är inte bara en världens mest bevakade fotbollsliga, utan är även ligan med flest klubbar i listan över de rikaste klubbarna i världen 2015. Premier League har fler klubbar som är med i listan över världens rikaste fotbollsklubbar än någon annan liga i världen.

Premier League-klubbarna har dominerat listan i snart 20 år. Inga andra ligor har fler än fyra klubbar i listan över de rikaste fotbollsklubbarna i världen. La Liga rivalerna Real Madrid och FC Barcelona tar endast upp två platser, men i övrigt finns inga andra spanska klubbar med på listan. Ska man jämföra de rikaste klubbarna i Premier League med de rikaste klubbarna i Sverige så blir det nästan lite pinsamt.

Höga entréavgifter och matchintäkter

Premier League-klubbarna entréavgifter och matchintäkter, vilka är annan viktig regelbunden inkomstkälla, är bland de högsta av alla inhemska professionella sportligor i världen. Endast tyska Fußball-Bundesliga, italienska Serie A och spanska La Liga kan mäta PL-klubbarnas höga entréavgifter och matchintäkter.

Premier Leagues TV-rättigheter

Sedan försäljningen av Premier Leagues TV-rättigheter drog igång, sedan starten i början av 90-talet, på allvar så har intäkterna för ligan och Premier League-klubbarna ökat lavinartat vilket gör att de dominerar listan över de rikaste klubbarna i världen.

Sky Sports och BT Sport betalade nyligen 5 miljarder pund för att sända Premier League i tre säsonger under åren 2016-2019. I det förra avtalet så betalade Sky Sports och BT Sports “endast” 3 miljarder pund, vilket är en ökning på 2 miljarder pund. Återstår att se ifall det leder till lägre entréavgifter.

Att klubbarna i Premier League är några av de rikaste klubbarna i fotbollsvärlden är ingen direkt överraskning. Något som delvis styrker detta är att klubbarna är det ökade intresset som klubbarna fått från multimiljardärer som klivit in som huvudägare. Sedan Roman Abramovitj intog i Chelsea så har alltfler fler miljardärer från östaterna och Mellanöstern vågat ta steget att äga en engelsk Premier League klubb.

Topp 5: Rikaste klubbarna i Premier League

Vilka är de rikaste klubben i Premier League? Ja, du kan säkert räkna upp de 5 topplag som dominerar listan över de rikaste klubbarna i Premier League. Då många av lagen är uppenbara så har vi begränsat listan över de rikaste klubbarna i Premier League till att endast ta med de topp 5 rikaste klubbarna i Premier League.

5. Liverpool FC

Liverpool FC är en av Premier Leagues rikaste klubbar

Liverpool är givetvis en av de rikaste klubbarna i Premier League. Trots att Liverpool inte haft sin bästa säsong i klubbens historia så är man fortfarande en av de rikaste och mest värdefulla fotbollsklubbarna i världen.

Räkenskapsår Total värde
Totala intäkter
2014 691 miljoner dollar 313 miljoner dollar
2013 691 miljoner dollar 296 miljoner dollar

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply