Topp 10: Spelarna med högst ökat marknadsvärde

Topp 10: Spelarna med högst ökat marknadsvärde

Topp 10: Spelarna vars marknadsvärde höjts mest senaste året

Vem är världens dyraste fotbollsspelare? Vem är världens rikaste fotbollsspelare?​ eller Hur mycket tjänar Zlatan Ibrahimovic? Det är frågor som ofta dyker om när man talar om fotboll och pengar. Även om priserna i fotbollsvärlden inte alltid avslöjas finns det alltid ett sett att få reda på hur mycket en spelare mer eller mindre har kostat, detta genom att titta på spelarens marknadsvärde. Ofta stämmer siffrorna ganska bra men det finns även de spelare som inte alls är värda det som anges som marknadsvärde.

Marknadens tio mest överskattade spelare värderas till en hel del mer än vad de egentligen är värde men i de flesta fallen är det ändå ett bra sätt att ta reda på cirkapriset. Några spelare vars marknadsvärde höjdes rejält på kort tid var när de svenskar som vann U21-EM sommaren 2015 och inom loppet av några dagar sköt deras värde i höjden. Några av U23-stjärnorna med högst marknadsvärde är redan idag världsstjärnor och värdet på de har stigit otroligt mycket under senare tid. 

Lista: 10 spelare med högst ökat marknadsvärde

Vi på Silly Season Sverige har nu satt ihop en lista med de tio spelare med ett värde som höjts mest under det senaste året. Informationen är hämtad från Transfermarkt. Tidigare har vi på Silly Season Sverige bland annat gjort listor om fotbollsklubbarna som tjänar mest i Europade 20 snyggaste matchtröjorna 2015/2016 och tio spelare att följa i årets Europa League. Listor som ni gärna får ta en titt på efter att vi gått igenom de tio spelare vars marknadsvärde höjts mest det senaste året. 

10. Christian Benteke

TOPP 10: Spelarna med högst ökat marknadsvärde

På tionde plats hittar vi Christian Benteke som har varit i Premier League under en längre tid då han spelat i Aston Villa. Inför säsongen skrev han på för Liverpool och i och med övergången har även hans marknadsvärde ökat. Detta från 15 miljoner till 35 miljoner euro.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply