Topp 10: Allsvenskans hårdaste domare

Topp 10: Allsvenskans hårdaste domare

10 domare som gav flest gula kort i Allsvenskan

En diskussion som aldrig kommer försvinna är hur bra eller dålig en domare är. Alla som tittar på fotboll har åsikter på domarna och deras insatt, även om väldigt få har en omfattande kunskap om samtliga regler. Domarna får utstå en orimlig mängd kritik av så kallade experter som ofta inte kan reglerna, har uppfattar reglerna fel eller bara har sett allt på ett annat sätt.

Gemensamt för alla domare är att det delas ut kort i princip varje match. Det kan vara för vårdslösa tacklingar, olämpligt uppträdande, taktiska varningar eller andra saker spelare får för sig att göra. Vissa domare tolererar mer, vissa mindre och så kommer det alltid vara. För att få det hela svart på vitt kommer vi därför titta på de tio mest varningsglada domarna i Allsvenskan.

Allsvenska domarna med flest gula kort per match

Vem är Allsvenskans bästa domare och vem är Allsvenskans sämsta domare? Nu tänkte vi inte fokusera på detta utan på vem som är den hårdaste domaren i Allsvenskan. Listan baserar sig på hur många gula kort de Allsvenska domarna delade ut per match. Domarna som räknas in i listan måste ha dömt minst tio Allsvenska matcher 2015, därför faller cirka 10 domare bort direkt. Lägg därtill på Glenn Nyberg från Borlänge som endast gav 2.09 varningar per match under sina 23 matcher så har vi fått fram de tio domarna i Allsvenskan som gav flest gula kort 2015.

Tidigare har vi listat åtta Allsvenska profiler som lägger skorna på hyllan 2015, skytteligan i Allsvenskan 2015, assistligan i Allsvenskan 2015 och publikligan i årets Allsvenska.

Nu tar vi en titt på de tio domarna i Allsvenskan 2015 som gav flest gula kort per match.

Statistik är hämtad från Svenskfotboll.se, SvFF:s officiella hemsida.

10. Kristoffer Karlsson – 2.57 varningar per match

Kristoffer Karlsson

Kristoffer Karlsson från Höganäs är född 1984 och har dömt i Allsvenskan sedan 2012. Han är en av de snällaste domarna i Allsvenskan med sitt snitt på 2.57 varningar per match. Utöver varningarna visade han fyra röda kort och hade ett målsnitt på 2.9 mål per match.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply