Officiellt: Eero Markkanen klar för AIK

AIK har bekräftat värvningen av Eero Markkanen

Äventyret i Real Madrid blev inte som han hade tänkt sig och det blir ingen fortsättning i Spanien. Istället återvänder han till Sverige och AIK som han har skrivit ett treårskontrakt med.

Idag bekräftade AIK att Henom Goitom kommer lämna klubben inför nästa säsong. Frågan var vem som skulle kunna ersätta Goitom som gjorde hela 18 mål i Allsvenskan 2015. Bakom Gotioms målskytte var den nämligen tunt och han var mannen som höll AIK i guldstriden under långa perioder.

Det hade pratats om en eventuell återkomst för Eero Markkanen i AIK efter ett par misslyckade år i Real Madrids B-lag. När Markkanen lämnade AIK hade han förhoppningar om att spela i La Liga, men det förblev bara en dröm och han fick spendera all sin tid i den spanska tredjedivisionen för Real Madrid Castilla. Men nu återvänder han till Sverige och AIK.

Skriver på för tre år

AIK bekräftar på sin officiella hemsida att man har skrivit ett treårskontrakt med Markkanen med start 2016. Finländaren har hunnit bli 24 år gammal och är mycket nöjd över sin återkomst.
– Jag är mycket glad över att vara tillbaka i AIK. Jag har fantastiska minnen härifrån och ska jobba stenhårt för att jag och laget ska skapa nya fantastiska AIK-minnen framöver, säger Eero Markkanen till AIK:s officiella hemsida.

Björn Wesström, sportchef i AIK, har jobbat hårt för att få tillbaka Markkanen och även han uttrycker sin glädje över affären.
– Eero har exceptionella egenskaper i sin fysik och sin teknik. Det ger lagbygget 2016 en ny dimension att tillföra de egenskaperna till laget. Eero var en spelare med mycket potential när han kom till AIK första gången, han har fortfarande mycket potential och nu är han även mer erfaren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply