Toivonen öppnar för spel i Malmö FF

Toivonen öppnar för spel i Malmö FF

Malmö FF kan förstärka med Toivonen

Anfallaren bekräftar i en intervju att en flytt hem till Sverige kan komma att bli av. Förstavalet ska i så fall vara Malmö FF där han tidigare spelat under två säsonger.

Under sin karriär har Ola Toivonen spelat i en mängd klubbar. Det blev Degerfors, Örgryte och Malmö FF innan det tog fart i Europa. Därefter har Toivonen spelat i bland annat PSV, Rennes, Sunderland innan han skrev på för Toulouse i augusti 2016.

Den senaste tiden har dock varit skadedrabbat. En spökande ljumske samtidigt som det blivit sparsamt med speltid har gjort att Toulouse ligger på 19 plats i Ligue 1. I dagarna fick laget en ny tränare och nu hoppas anfallaren få speltid mot Troyes.

– Jag har haft ont i ljumsken ett tag och det är därför jag har vilat i de senaste matcherna. Det kanske blir några minuter i ligan för mig mot Troyes. Jag var tvungen att ta det lite lugnt. Jag har haft ont under en längre tid. Nu känns det bättre och jag är med i truppen igen, säger han till Aftonbladet.

Toivonen öppnar för spel i Malmö FF

”Malmö FF ligger närmst”

Vid flera tillfällen har det pratats om en återkomst för Ola Toivonen till Allsvenskan. Det är framför allt Djurgården som varit på tapeten, men nu förnekar han att det skulle bli så.

– Om jag skulle göra det så är det Malmö FF som ligger närmast eftersom jag har kontakt med Daniel (Andersson), jag har spelat där och vet hur den klubben funkar. Men jag vet inte ens om den dagen kommer komma, säger han.

Ola Toivonen sitter på ett kontrakt som sträcker sig till och med 2019. Han kommer med största sannolikhet vara en del av Sveriges VM-trupp 2018.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365