Toivonen målskytt när Rennes tog sig till final

Matchen var väldigt fartfyllt från början. Redan tre minuter in i matchen gjorde Angers matchens första mål. Efter fint spel fick tillslut Mohamed Yattara bollen och han klippte till direkt. Ribba in i det främre hörnet betydde 0-1 till Angers. Det dröjde dock inte allt för länge innan Rennes fick in kvittering. Bortalaget tappade bollen långt ner på planhalvan, Alessandrini la in bollen mot mål och efter missförstånd mellan försvarare och målvakt så styrde svensken Ola Toivonen in kvitteringen efter 15 minuter. Tillslut fick hemmalaget också in ledningsmålet. En fin framspelning ledde till att Kamil Grosicki fick friläge, rundade målvakten och la in 2-1 i den 36:e minuten. Angers hade några riktigt heta lägen i slutet, men när det var dags för paus stod det 2-1 till Rennes.

Den andra halvleken började på bästa möjliga sätt för hemmalaget. Redan i den 48:e minuten smällde Makoun dit 3-1. Det såg ut att vara en liten målvaktstavla eftersom skottet vara ganska mitt på. Angers fortsatte dock att jaga mål, men de hade det väldigt svårt att skapa chanser. Istället fick Toivonen ett bra läge, med i stort sett öppet mål slöt svensken över. Men i den 89:e minuten fick bortalaget straff. Mohamed Yattara klev fram och satte säkert dit reduceringen, men närmare än så kom dock inte bortalaget och matchen slutade 3-2 till Rennes.

Detta betyder alltså att Rennes är klara för final i Coupe de France. I finalen kommer man möta Guingamp eller Monaco, beroende på vilka som vinner morgondagens semifinal.