Dortmund till final i DFP-Pokal

Säsongen har gått mot ett abrupt slut för Borussia Dortmund. Man åkte ur Champions League, lite snöpligt, efter man nästan mirakulöst lyckades vända ett 0-3-underläge mot Real Madrid. Man har även i stort sätt säkrat en Champions League-plats genom ligaspelet. Det enda kvar att vinna är DFP-Pokal, den tyska cupen. Under tisdagen skulle man möta toppkonkurrenterna i den ena semifinalen (den andra är Bayern Munchen-Kaiserslautern) av cupen. En 2-0-seger blev det även för Dortmund hemma på Westfallenstadion och man är nu i final.

Armeniens guldklimp Henrikh Mkhitaryan gjorde 1-0 redan efter 12 minuter. Han avslutade mycket fint från kanten av straffområdet och in i nätmaskorna. Matchens andra och sista mål gjorde Robert Lewandowski. Polacken fick en fin pass från storspelande Marco Reus och Lewandowski stänkte upp den i krysset. Det var mål nummer 100 för honom i Dortmundtröjan!

Wolfsburg hotade inte på allvar i matchen förutom några farliga chanser i första halvlek. Nu väntar final klockan 20:00 den 17e maj för Dortmund i Berlin.