Thiagos hattrick ledde till spansk U21-titel

Spaniens A-landslag är regerande världs- och europamästare. U21-landslaget har nu plockat hem två raka EM-titlar, efter att de besegrat Italien med 4-2 i finalen i Jerusalem. Barcelona-mittfältaren Thiago blev stor matchvinnare med sina tre mål.

Det första målet kom redan efter sex minuters spel när Isco hittade fram till Alvaro Morata som slog ett inlägg. Thiago fick stå helt omarkerad och nickade in bollen i mål från målområdet. Den italienska kvitteringen lät dock inte vänta på sig.

Giulio Donati hittade fram med en långboll till Ciro Immobile, som tog ner bollen och lyfte den över en utrusande David De Gea som därmed släppte in sitt första mål i turneringen.

Italiens målvakt Francesco Bardi fick kapitulera efter en halvtimme när Koke hittade in med en perfekt passning till Thiago i straffområdet och 22-åringen slog in bollen med vänsterfoten.

Sju minuter senare fullbordade han sitt hattrick med en straff som han slog in med högerfoten.

Spanjorerna tilldelades ytterligare en straffspark i andra halvlek, men den gången fick Málaga-talangen Isco chansen från elva meter och då utökade han till 4-1.

Liverpool-anfallaren Fabio Borini tröstmålade för Italien efter 80 minuter men närmare än så kom italienarna aldrig – Spanien höll undan och vann med 4-2.