Arsenal efter Rodrigo Bentancur

Arsenal efter Rodrigo Bentancur

Den unge sydamerikanske talangen har lockat blickarna till sig

Arsenal sägs vara intresserade av Boca Juniors unge talangfulle mittfältare Rodrigo Bentancur som spås bli en av de bästa mittfältarna i världen och som redan har storklubbar som Real Madrid och Juventus efter sig.

Arsenal är intresserade av Rodrigo Bentancur, en ung uruguayansk mittfältare som spelar i Boca Juniors rapporterar ESPN FC enligt sina källor i Sydamerika.  Bentancur ses redan nu som en av de mest lovande och talangfulla ungdomarna i Sydamerika efter att han slog igenom i Boca förra säsongen. 18åringen har jobbat sig igenom systemet i Boca Juniors i Buenos Aires och tippas bli en av de bästa mittfältarna i världen. Många stora europeiska klubbar har ögonen på honom, bland annat Real Madrid och Juventus sägs vara intresserade.

Nu har Arsenal kommit in i jakten på Bentancurs underskrift och det sägs att Londonklubben har kontakter som håller ett öga på utvecklingen hos den unge talangen. Scouter från Arsenal var på Bocas match i torsdags mot Bolivar, en match som slutade med en 3-1 vinst för Buenos Aires klubben och de förväntas även vara närvarande för Bentancur då Boca möter Tigre på måndagen. Boca är motvilliga till att släppa taget om mittfältaren men är beredda på att det kan komma erbjudanden under sommaren. I januari så sade Bentancurs pappa att sonen var lycklig i Boca och att han uppskattade chansen som han hade fått att kunna etablera sig i klubben.

Den 1 januari 2015 tog Bentancur steget från Bocas U20 lag till Boca Juniors och har sedan dess imponerat. Han har huvudsakligen spelat som central hållande mittfältare men även gjort två matcher som vänsterytter.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply