Swansea och Southampton lika på noll

Southampton kom till Liberty Stadium och bortamatchen mot Swansea med tre segrar på de fyra senaste matcherna. Det walesiska laget däremot var inne i en tuff period med tre förluster på de fyra senaste matcherna.

Hemmalaget inledde matchen väldigt bra och dominerade spelet. Southampton tappade kontrollen på mittfältet och blev förbispelade gång efter annan. Efter en halvtimme började Saints dock ta över matchbilden.

Anfallaren Rickie Lambert hade en farlig frispark fem minuter före halvtid, som riktade sig mot krysset. Michel Vorm sträckte ut och lyckades göra en mycket bra räddning. Bollen gick till hörna.

På den efterföljande hörnan fick Adam Lallana (bilden) in bollen i mål, men den assisterande domaren bedömde det som att han knuffat till Vorm i luftrummet och målet blev därför bortdömt. 0-0 stod sig sedermera till pausvilan.

Wayne Routledge byttes in i pausen och var nära att få en assist direkt i andra halvlek när han slog ett inlägg till Michu som spanjoren nickade tätt över ribban efter två minuter i andra halvlek.

En kommunikationsmiss i Saints-försvaret ledde till en jättechans för Nathan Dyer, men försvararen Maya Yoshida kom ner till mållinjen och stod i vägen för skottet när Artur Boruc var ur spel.

Inhoppande Emmanuel Mayuka fick matchens sista målchans när Steven Davis jobbade fram bollen nere vid kortlinjen och spelade snett bakåt. Mayuka testade Vorm med ett bra skott från nära håll, men Vorm lyckades ta hand om bollen.

Mark Halsey blåste lite senare av matchen och förkunnade att den slutade 0-0. Ett resultat som innebär att det fortsättningsvis skiljer tre poäng mellan lagen i Swanseas favör. Lagen ligger för tillfället på nionde och tolfte plats i Premier League.