Swansea klara för final i Capital One Cup

Det vankades returmöte i Capital One Cups sista semifinal den här onsdagskvällen. Swansea hade med sig en 2-0 ledning från mötet på Stamford Bridge, vilket innebar att pressen låg på Chelsea. Skrällgänget Bradford avancerade till final redan igår och med Swanseas ledning från första mötet, så fanns det mycket som talade för att det kunde bli en väldigt otippad final på Wembley i februari.

Hemmalaget kände ingen tvång över att ösa på framåt utan kunde stabilt försvara sig. Chelsea hade väldigt stora problem med att luckra upp Swanseas försvar. Som så många gånger tidigare så var det Chico och Ashley Williams som höll ihop försvaret i hemmalaget. Trots att både Demba Ba, Hazard, Oscar och Mata fanns med i startelvan så fanns det ingen riktig hunger i Chelseas offensiv. Istället var det en händelsefattig första halvlek som slutade 0-0.

I andra försökte bortalaget återigen skruva upp tempot, men Swansea lyckades gång på gång att få in London-laget i hemmalagets tempo. Chelsea lyckades inte skrapa fram något annat än ofarliga halvchanser som antingen kunde rensas bort eller räddas av hemmalaget. Matchen kom i skymundan efter att Chelseas storstjärna Eden Hazard skämt ut sig totalt. Med tio minuter kvar kom en boll ut till en av bollkallarna som sprang efter den. När han väl hunnit upp den så knuffades han omkull av Hazard, varpå bollkallen bestämde sig för att lägga sig på bollen och inte ge den till Hazard. Belgaren valde då att sparka till bollkallen för att komma åt bollen. Hazard fick rött kort direkt och får skämmas ordentligt efter det onödiga tilltaget.